autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Salata de riscovi

Autor: dana0872 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dana0872 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
riscovi, ceapa, otet, sare, zahar, boabe de piper, de mustar, enibahar, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata riscovii si se dau un clocot. Ceapa se curata si se taie pestisori. cantitatile se pun dupa gust.
Se prepara otetul ca si pentru gogosari, 1 parte otet 2 parti apa si se pune la fiet. Se adauga cite o lingura de sare si una de zahar la 1 l. Se pun foi de dafin, boabe de piper, enibahar, mustar, dupa gust (se pot lua si condimente la plic pentru muraturi in otet). Se pune ceapa si se lasa 5 minute sa clocoteasca dupa care se adauga ciupercile. Se mai lasa aproximativ 5 min sa clocoteasca. Se pun in borcane, si apoi se sterilizeaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de riscovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
VINETE LA CONGELATOR

VINETE LA CONGELATOR

Vinetele se coc pe jar pe toate partile, apoi se pun intr-un vas acoperit cu un capac. Vinetele se

3 voturi    2 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Castraveti picanti  cu sfecla rosie in saramura

Castraveti picanti cu sfecla rosie in saramura

Spalam bine castravetii , le taiem capetele si ii feliem nu foarte subtiri . Sfecla rosie o curatam

2 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

    Sunt ciuperci de padure ce se asesc toamna.Au culoarea portocalie,sunt rosii la sectionare.

  • Fara foto

    dana0872 (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Rascovii sunt niste ciuperci de padure, care sunt mai buni decit opinticii dar nu la fel de buni ca hribii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

    Pentru cei ce nu stiu ,riscovii sunt o specie de ciuperci comestibile.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Interesant,dar ce sunt riscovii?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Este o salata deosebit de buna si de aromata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de dana0872
Mancarica de mazare cu scarita de porc

Mancarica de mazare cu scarita de porc

Se taie scarita de porc bucati si se pune in tigaie la foc mic aproxinativ 6 - 7 minute. In tigaie,

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Musaca cu carne de pui

Musaca cu carne de pui

Se toaca marunt ceapa si morcovul si se calesc in putin ulei cam 7-8 min. Se adauga apoi in tigaie

8 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Sunt ciuperci de padure ce se asesc toamna.Au culoarea portocalie,sunt rosii la sectionare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Dulceata de fructe de padure Dulceata de fructe de padure

Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs. La fel se procedeaza si cu murele, daca sunt proaspete. Eu am avut la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de gogonele Dulceata de gogonele

Se spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele. Se taie apoi cubulete

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata din flori de salcam