autor:

husni

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 aprilie 2010

Ingrediente
-1/2 kg de sfecla, -50-60 ml de otet, -150 ml de apa, -1/2 lingurita de zahar, -1 lingurita de sare, -1 lingurita de piper boabe, -1 lingurita de chimen

Dificultate: Redusa Timp: 2h

19 voturi

Mod de preparare

Sfecla,spalata,se fierbe;dupa ce este fiarta(cca 1 ora sau putin mai mult),se curata,apoi,cu un cutit riglat,sau normal se taie felii(vezi poza).Cu cutit riglat,arata mai frumos.
Facem saramura din:apa,otet,zahar,sare,piper,chimen.
Sfecla,taiata,o punem in saramura;se amesteca bine,apoi se pune intr-un borcan.
Se pune in frigider si se ia,cit este nevoie;se poate servi,in ziua in care se face.
Daca va place,presarati,cind serviti,niste hrean ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de sfecla rosie specifica  Levantului -“Mutabal shamandar”

Salata de sfecla rosie specifica Levantului -“Mutabal shamandar”

Sfecla se spala si se pune la fiert cca 45 de minute. Se curata se coaja si se rade pe razatoarea

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Salate de legume
Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor. Cartofii spalati se pun la fiert in apa

25 voturi    14 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 31 august 2012

    Ce buna este Cami! Eu nu pun ulei si pier, in rest, la fel procedez.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

    Foarte buna Cami, ma tot pregatesc sa fac si eu sfecla, imi place tare de tot.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Minunata, mie imi place f tare si ma simt bine dupa ea, eu fiind mereu anemica.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      Si eu fierb sfecla, dar am citit undeva sa o bagi la cuptor in folie de aluminiu (bagata normal se tine mult in cuptor-am facut eu). Nu am incercat, dar am sa fac asa data viitoare. Arata bine de tot sfecla ta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2010

      Foarte aspectoasa!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Ce bine arata salata ta Camelia ! Si noi o servim cu hrean ras...

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Da - este foarte buna salata de sfecla, dar va recomand sa coaceti sfecla in cuptor la 180 grade ( pana intra furculita in ea), astfel isi pastreaza gustul si culoarea mult mai bine.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Sfecla e f.sanatoasa.Noua ne place mult,salata asta. N-am facut niciodata in cuptor,Mari.Trebuie sa stea mult in cuptor?Trebuie foc puternic,sau moderat?Vreau sa incerc,in cuptor.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

      Este o salata foarte buna si sanatoasa!

    • licu pop , 09 aprilie 2010

      Ador sfecla rosie!!!

    • husni , 09 aprilie 2010

      Si noua,Mari,ne place mult sfecla;e buna si sanatoasa;niciodata,n-am copt-o pt.salata;trebuie sa incerc.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      O salata foarte sanatoasa!*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2010

      Mie imi place mult sfecla rosie. De obicei o coc in cuptor, dar si fiarta e foarte buna! Acum dupa atatea mancaruri mai mult sau mai putin grele, e foarte bine venita o salata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

19 voturi

Ingrediente

  • -1/2 kg de sfecla
  • -50-60 ml de otet
  • -150 ml de apa
  • -1/2 lingurita de zahar
  • -1 lingurita de sare
  • -1 lingurita de piper boabe
  • -1 lingurita de chimen

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

7 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce buna este Cami! Eu nu pun ulei si pier, in rest, la fel procedez.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de morcovi