autor:

valentina ionita

» » , , Aperitive, Retete de post, Retete vegetariene

Salata de sfecla rosie si pere

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 martie 2015

Ingrediente
1 -2 pere ,, o sfecla rosie mica,, menta, sare de mare si piper alb, seminte de floarea soarelui decorticate, , 1. Salata o puteti servi cu un dressing din zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust, o lingurite mustar dulce, 3-4 lg ulei de masline, seminte de floarea soarelui, menta uscata,sare de mare, piper alb.Se amesteca toate ingredientele pana amestecul devine omogen., , 2. Mai puteti servi la aceasta salata un sos preparat din 3 linguri de maioneza de migdale, seminte de floarea soarelui,menta, sare de mare si piper alb. Daca va place ca sosul sa fie mai subtire puteti adauga 1-2 linguri de lapte de migdale.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale.

Sfecla se curata de coaja, perele se curata de mijlocul cu seminte. Sfecla se da pe razatoarea mare si se stropeste cu zeama de lamaie. Perele se taie in cubulete si se amesteca cu sfecla doar in momentul servirii pentru a a-si pastra mai bine culorile.

Pe o farfurie de servire se aseaza sfecla si perele, se amesteca usor, pe deasupra se toarna sosul si se mai presara seminte de floarea soarelui.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Paste cu legume la cuptor

Paste cu legume la cuptor

Cus-cusul se caleste putin intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline, pana ce devine rumen. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Retete vegetariene
Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Sarmale de post cu ciuperci si stafide

Se spala orezul si se lasa la inmuiat 20 de minute in apa. Intre timp se curata ciupercile si ceapa. Se

9 voturi    4 comentarii
3h 30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 -2 pere ,
  • o sfecla rosie mica,
  • menta
  • sare de mare si piper alb
  • seminte de floarea soarelui decorticate
  • 1. Salata o puteti servi cu un dressing din zeama de la 1/2 lamaie sau dupa gust
  • o lingurite mustar dulce
  • 3-4 lg ulei de masline
  • seminte de floarea soarelui
  • menta uscata,sare de mare
  • piper alb.Se amesteca toate ingredientele pana amestecul devine omogen.
  • 2. Mai puteti servi la aceasta salata un sos preparat din 3 linguri de maioneza de migdale
  • seminte de floarea soarelui,menta
  • sare de mare si piper alb. Daca va place ca sosul sa fie mai subtire puteti adauga 1-2 linguri de lapte de migdale.

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Castraveti bulgaresti Castraveti bulgaresti

Se spala castravetii proaspeti care trebuie sa fie neloviti si foarte tari, micuti si subtiri, apoi li se indeparteaza capetele si se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Frunze de vita oparite Frunze de vita oparite

Frunzele tinere de vita se spala dupa ce le-au fost indepartate coditele. Se pun cca.2 l de apa la fiert cu o lingura de sare. Cand

0 voturi    0 comentarii
30 min
Bucate la borcan
Chiftelute de post, din naut si legume