autor:

Oana D.

» » Aperitive

Salata de sunca si viespi

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2011

Ingrediente
50 g cartof fiert, 50 morcov, 60 g ardei rosu, 60 g castravete, 3 ridichi, 20 g cascaval, 50 g sunca de Praga, sare piper, 20 g maioneza, 50 ml iaurt (o lingura plina), castravete si ardei rosu pentru decor., Pentru 2 viespi: 2 masline negre, 4 masline verzi, 2 scobitori, 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cartoful fiert, morcovul si castravetele le-am dat prin razatoarea mica. Cascavalul, ardeiul, ridichile si sunca de Praga le-am taiat feliute scurte si subtiri.
Am adaugat sarea, piperul, maioneza si iaurtul si am amestecat.
Viespile le-am facut asa: am taiat in 3, 4 masline (2 verzi si 2 negre), apoi la celelalte 2 masline verzi le-am taiat doar un capacel - astea au format capul viespilor.
Am asamblat corpul viespilor pe scobitori asa: negru-verde-negru-verde-negru. Apoi am pus capsorul si am infipt betisoarele de tulpina de marar dupa ce am facut doua orificii minuscule cu acul. Din bucatele triunghiulare de castravete am facut aripile si le-am bagat intre doua cerculete de masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sunca si viespi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Aperitiv cu carne

Aperitiv cu carne

Se orneaza dupa preferinta.

1 vot    1 comentariu
10 min
Aperitive cu carne
Shaorma

Shaorma

Se face un aluat din ingredientele de mai sus. Dupa ce l-ati framantat NU il lasati sa creasca il

27 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    Delicioasa salatica ! si ce haioase viespi... *****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 14 februarie 2011

    o bunatate de salata!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 50 g cartof fiert
  • 50 morcov
  • 60 g ardei rosu
  • 60 g castravete
  • 3 ridichi
  • 20 g cascaval
  • 50 g sunca de Praga
  • sare piper
  • 20 g maioneza
  • 50 ml iaurt (o lingura plina)
  • castravete si ardei rosu pentru decor.
  • Pentru 2 viespi: 2 masline negre
  • 4 masline verzi
  • 2 scobitori
  • 4 bucatele mici de tulpina de marar uscata (sau orice altceva ce pot fi luate drept antenele viespilor).

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Aperitiv frantuzesc

Aperitiv frantuzesc

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete

16 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua

Lia Maria (Chef de cuisine)

Delicioasa salatica ! si ce haioase viespi... *****

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateu de ficat de pui