autor:

tradaro

» » Salate

Salata de varza cu mere a la Tradaro

Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tradaro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iunie 2009

Ingrediente
* 1/4 varza alba, * 3 mere acrisoare, * 2 ardei grasi, * 2 linguri maioneza din usturoi a la Tradaro, * 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean, * 3 linguri ulei de masline, * 3 linguri cu apa, * 2 linguri cu smantana, * 2 linguri otet balsamic alb, * zeama de la o lamaie, * 1/2 legatura patrunjel verde, * 1/2 legatura marar verde, * sare, * piper negru praf, * 1/4 chili, * frunze de trifoi, * petale de trandafiri

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

- Varza se taie subtire, cat mai fin (fideluta) si se pune in salatiera. Merele se dau pe razatoarea mare si se stropesc bine cu zeama de lamaie. Ardeii grasi se taie cat mai mici in feliute foarte subtiri.
- Se adauga 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean care se dizolva intr-un bol cu 3 linguri de apa si 3 linguri cu ulei de masline, smantana, maioneza din usturoi a la Tradaro, otet balsamic alb, sare, piper negru praf dupa gust, patrunjelul si mararul tocate marunt.
- Totul se rastoarna in salatiera si se amesteca bine pentru ca Dressingul sa patrunda bine salata.
- Se orneaza cu frunze de trifoi si petale de trandafiri care sunt comestibile.
Este o salata care se serveste cu mare placere.

Se adauga si un strop de suflet.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de varza cu mere a la Tradaro" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata  Alexandra

Salata Alexandra

Feliile de bacon se pun pe grill, sa se faca un pic crocante, dupa care o felie se taie in 2-3 bucati

31 voturi    7 comentarii
25 min
Salate reci
Salata de orez cu surimi

Salata de orez cu surimi

- punem la fiert orezul în apă cu sare și puțin ulei; după ce a fiert, îl răcim

1 vot    2 comentarii
45 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • tradaro

    tradaro (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

    TRIFOI - Trifoiul cu patru foi seamana foarte bine deasemenea cu o cruce, care era venerata dinaintea lui Hristos de multe popoare. (asta doar pentru cei care cred ca crucea este un simbol al crestinismului) Trifoiul este comestibil si foarte nutritiv. Unii chiar cred ca te poate scapa de cancer. Oamenii din vechime poate chiar se credeau norocosi cand gaseau planta, ca mai schimbau si ei meniul (compus numai din cartofi). Trifoiul Rosu (Trifolium pratense) este dulce, delicios si bogat in minerale. Este bun proaspat dar si putin uscat. Trifoiul de camp este dulce la gust si bogat in minerale. Acesta poate fi consumat proaspat, dar si uscat. Trifoi alb (Trifolium repens) Mierea de trifoi alb este o miere cu proprietăţi deosebite, de calitate excelentă, de culoare deschisă, cu o aromă puţin pronunţată dar agreabilă, cu cristalizare fină.

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    Ar fi interesant sa stiu care sunt frunzele de trifoi comestibile?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • * 1/4 varza alba
  • * 3 mere acrisoare
  • * 2 ardei grasi
  • * 2 linguri maioneza din usturoi a la Tradaro
  • * 1 plic Knorr Salad Dressing Mediteranean
  • * 3 linguri ulei de masline
  • * 3 linguri cu apa
  • * 2 linguri cu smantana
  • * 2 linguri otet balsamic alb
  • * zeama de la o lamaie
  • * 1/2 legatura patrunjel verde
  • * 1/2 legatura marar verde
  • * sare
  • * piper negru praf
  • * 1/4 chili
  • * frunze de trifoi
  • * petale de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de tradaro
Chec Tradaro

Chec Tradaro

Inainte de a incepe prepararea checului se aprinde cuptorul si se lasa la minim pentru incalzire. Stafidele

48 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Mamaliga Tradaro

Mamaliga Tradaro

Intr-o craticioara se pune lapte, apa, gris, delikat, sare si se amesteca la foc iute pana fierbe

9 voturi    12 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Puricei de mamaliga Tradaro

Puricei de mamaliga Tradaro

Mamaliga se taie cubulete. Ouale se bat cu telul sau mixerul, se adauga laptele, branza, delikat,

14 voturi    12 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

tradaro (Chef de cuisine)

TRIFOI - Trifoiul cu patru foi seamana foarte bine deasemenea cu o cruce, care era venerata dinaintea lui Hristos de multe popoare. (asta doar pentru cei care cred ca crucea este un simbol al crestinismului) Trifoiul este comestibil si foarte nutritiv. Unii chiar cred ca te poate scapa de cancer. Oamenii din vechime poate chiar se credeau norocosi cand gaseau planta, ca mai schimbau si ei meniul (compus numai din cartofi). Trifoiul Rosu (Trifolium pratense) este dulce, delicios si bogat in minerale. Este bun proaspat dar si putin uscat. Trifoiul de camp este dulce la gust si bogat in minerale. Acesta poate fi consumat proaspat, dar si uscat. Trifoi alb (Trifolium repens) Mierea de trifoi alb este o miere cu proprietăţi deosebite, de calitate excelentă, de culoare deschisă, cu o aromă puţin pronunţată dar agreabilă, cu cristalizare fină.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie Salata de vara cu cartofi fierti, ardei grasi si ceapa rosie

Suntem în sezonul de vara, sezonul fructelor si legumeleor, deci sa profitam de ocazie si sa consumam cat mai mult din ele. Vara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata cu ton, avocado si mozzarella Salata cu ton, avocado si mozzarella

Taiati avocado pe jumatate, indepartati samburele si cu o lingura scoateti miezul, cu grija sa nu il zdrobiti. Il taiati cuburi mai

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata de vinete