autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2006

Ingrediente
-un kilogram de vinete, -o ceapa, -100 ml ulei, -sare, -100 grame maioneza, -ardei capia, -frunze de salata

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se aleg vinete frumoase si se coc.Dupa coacere,se curata de coaja si se lasa la scurs,cel putin 12 ore,pe un tocator de lemn usor inclinat.Dupa ce s-au scurs se toaca cu un tocator de lemn,apoi se pun intr-o salatiera.Se amesteca impreuna cu uleiul si cu un praf de sare.Se adauga apoi maioneza si o ceapa tocata marunt.Ardeii capia se coc pe o tava,se curata,iar dupa ce s-au racit se taie pe lung si se umplu cu salata de vinete.
SFAT:Se poate servi pe frunze de salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetele(cantitatea o alegeti d-voastra) se coc,apoi se curata si se toaca.Ceapa se taie fin si se

5 voturi    8 comentarii
1h
Retete de post
Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca

127 voturi    44 comentarii
35 min
Salate de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -un kilogram de vinete
  • -o ceapa
  • -100 ml ulei
  • -sare
  • -100 grame maioneza
  • -ardei capia
  • -frunze de salata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Humus reţetă Humus reţetă

Se alege nautul si se lasa la inmuiat in apa calda 24 de ore.Se scurege de apa si se cojesc boabele prin frecare in palme. (.Eu am observat

6 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
RULOURI DE VINETE