autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Cristea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2006

Ingrediente
-un kilogram de vinete, -o ceapa, -100 ml ulei, -sare, -100 grame maioneza, -ardei capia, -frunze de salata

Dificultate: Medie Timp: 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Se aleg vinete frumoase si se coc.Dupa coacere,se curata de coaja si se lasa la scurs,cel putin 12 ore,pe un tocator de lemn usor inclinat.Dupa ce s-au scurs se toaca cu un tocator de lemn,apoi se pun intr-o salatiera.Se amesteca impreuna cu uleiul si cu un praf de sare.Se adauga apoi maioneza si o ceapa tocata marunt.Ardeii capia se coc pe o tava,se curata,iar dupa ce s-au racit se taie pe lung si se umplu cu salata de vinete.
SFAT:Se poate servi pe frunze de salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Se coc vinetele, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca marunt. Se toaca cele 3 cepe si usturoiul,

10 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Salata de vinete cu ardei (congelate)

Salata de vinete cu ardei (congelate)

Din galbenusul fiert cu cel crud si cu mustarul se face o maioneza. Vinetele si ardei grasi se toaca

13 voturi    11 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

7 voturi

Ingrediente

  • -un kilogram de vinete
  • -o ceapa
  • -100 ml ulei
  • -sare
  • -100 grame maioneza
  • -ardei capia
  • -frunze de salata

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu branza de oaie