Salata de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5-6 vinete,3-4 cepe,vegheta dupa gust,5-6 linguri de maioneza.
  • pentru maioneza
  • 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare, un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert), o picatura de otet.

Mod de preparare

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz, dupa ce sunt coapte se indeparteaza pielita cu cutitul, sa spala sub jetul de apa si se toaca cu un cutit de lemn fara lama metalica pentru a nu se oxida.

Separat se taie ceapa foarte marunt si tot separat se prepara maioneza.

Vinetele se amesteca cu putina vegheta dupa gust(cam o lingurita), apoi se adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza.

Pentru maioneza:

Se freaca galbenusurile cu furculita, apoi se mixeaza cu robotul de bucatarie si se pune cate putin ulei.

Se mixeaza iin continuare si se adauga o lingurita de mustar, sarea, o picatura de otet. In continuare se mixeaza adaugandu-se treptat uleiul si mustarul ramas.

Se orneaza cu frunze de patrunjel verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Vinete umplute cu carne

Vinete umplute cu carne

Reteta de vinete umplute cu carne. Vinete umplute cu carne reteta simpla si delicioasa.

Vinete umplute cu carne
Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel

Reteta de limba soacrei. Reteta de rulouri de vinete si dovlecel. Limba soacrei reteta de aperitiv cu vinete si dovlecei....

Limba soacrei. Rulouri de vinete si dovlecel
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise