autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
5-6 vinete, cepe, dupa gust,5-6 linguri de maioneza., , pentru maioneza, , 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare, un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert), o picatura de otet.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz, dupa ce sunt coapte se indeparteaza pielita cu cutitul, sa spala sub jetul de apa si se toaca cu un cutit de lemn fara lama metalica pentru a nu se oxida.

Separat se taie ceapa foarte marunt si tot separat se prepara maioneza.

Vinetele se amesteca cu putina vegheta dupa gust(cam o lingurita), apoi se adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza.



Pentru maioneza:



Se freaca galbenusurile cu furculita, apoi se mixeaza cu robotul de bucatarie si se pune cate putin ulei.

Se mixeaza iin continuare si se adauga o lingurita de mustar, sarea, o picatura de otet. In continuare se mixeaza adaugandu-se treptat uleiul si mustarul ramas.



Se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Se coc vinetele (eu le-am copt pe tabla si au iesit mai inchise la culoare), se curata si se pun

10 voturi    4 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Salata de vinete Doina

Salata de vinete Doina

Rupeti partile verzi de langa codita vinetelor. Se vor coace mai bine. Puneti ardeii si vinetele

33 voturi    15 comentarii
40 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Aceeasi reteta o folosesc si eu, dar nu pun vegeta si maioneza pun doar iarna.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 vinete, cepe, dupa gust,5-6 linguri de maioneza.
  • pentru maioneza
  • 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare
  • un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert)
  • o picatura de otet.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Aceeasi reteta o folosesc si eu, dar nu pun vegeta si maioneza pun doar iarna.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Gustare cu file de anchois ("a la Sorin")