Ingrediente
5-6 vinete,3-4 cepe,vegheta dupa gust,5-6 linguri de maioneza., , pentru maioneza, , 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare, un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert), o picatura de otet.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
1 vot
Mod de preparare
Separat se taie ceapa foarte marunt si tot separat se prepara maioneza.
Vinetele se amesteca cu putina vegheta dupa gust(cam o lingurita), apoi se adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza.
Pentru maioneza:
Se freaca galbenusurile cu furculita, apoi se mixeaza cu robotul de bucatarie si se pune cate putin ulei.
Se mixeaza iin continuare si se adauga o lingurita de mustar, sarea, o picatura de otet. In continuare se mixeaza adaugandu-se treptat uleiul si mustarul ramas.
Se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Comentata de: burdulea maria elena