autor:

Fara foto

» » Aperitive

Salata de vinete

Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: radita semenescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 august 2009

Ingrediente
5-6 vinete, cepe, dupa gust,5-6 linguri de maioneza., , pentru maioneza, , 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare, un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert), o picatura de otet.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Vinetele se coc pe flacara de la aragaz, dupa ce sunt coapte se indeparteaza pielita cu cutitul, sa spala sub jetul de apa si se toaca cu un cutit de lemn fara lama metalica pentru a nu se oxida.

Separat se taie ceapa foarte marunt si tot separat se prepara maioneza.

Vinetele se amesteca cu putina vegheta dupa gust(cam o lingurita), apoi se adauga ceapa tocata foarte marunt si maioneza.



Pentru maioneza:



Se freaca galbenusurile cu furculita, apoi se mixeaza cu robotul de bucatarie si se pune cate putin ulei.

Se mixeaza iin continuare si se adauga o lingurita de mustar, sarea, o picatura de otet. In continuare se mixeaza adaugandu-se treptat uleiul si mustarul ramas.



Se orneaza cu frunze de patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu dovlecei

Salata de vinete cu dovlecei

Se bat vinetele cu tocatorul bine, bine, dupa care se adauga 2 linguri de lapte praf ca sa se albeasca.

6 voturi    8 comentarii
30 min
Salate de legume
Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Salata de vinete, de vara, fara maioneza

Se coc vinetele, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca marunt. Se toaca cele 3 cepe si usturoiul,

10 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Aceeasi reteta o folosesc si eu, dar nu pun vegeta si maioneza pun doar iarna.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 5-6 vinete, cepe, dupa gust,5-6 linguri de maioneza.
  • pentru maioneza
  • 500ml ulei,mustar 2-3 lingurite,un varf de sare
  • un galbenus crud si doua galbenuse fierte(se poate inlocui galbenusul fiert cu un cartof fiert)
  • o picatura de otet.

Raporteaza reteta

Retete
de radita semenescu
Fererro Rocher

Fererro Rocher

blat:Cu mikserul semixeaza zaharul si untul, ciocolata se topeste pe abur.Cand zaharul si untul devine

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Aceeasi reteta o folosesc si eu, dar nu pun vegeta si maioneza pun doar iarna.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftele de dovlecei