autor:

ana catalina focsa

» » Salate

Salata de vinete

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 mai 2010

Ingrediente
3-4 vinete mari, 150 gr maioneza, 1/2 ceapa, 1 rosie pt ornat, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele pe aragaz,in cuptor sau la gratar.Cand vinetele se inmoaie si scad din volum inseamna ca sunt gata.Se lasa la scurs cca 1 ora si se curata de piele.Le taiem pe un fund de lemn si le adaugam intr-un castron pt salata.Eu am folosit si blender-ul pt a le face mai pufoase transformandu-le mai mult intr-o \"spuma\".Se toaca ceapa marunt si se adauga peste vinete,apoi maioneza si sare si piper dupa gust.Se amesteca totul bine si se baga la frigider.Se orneaza cu rosii ,ardei rosu sau dupa preferinte.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetele le-am scos de seara din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare. Cand

1 vot    0 comentarii
20 min
Salate diverse
Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

Salata de vinete cu iaurt si patrunjel verde

Puneti vinetele intr-un vas, adaugi putin iaurt, amestecati, adaugati putin ulei si amestecati iar,

9 voturi    9 comentarii
10 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine):

    Si eu fac foarte des Salata de vinete...ne place foarte mult! O bunatate de mancare!

  • Fara foto

    elena epure (Maestru bucatar):

    e foarte buna dar eu adaug intodeauna ardei copt si este forta buna

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Elena Mihaela

    Elena Mihaela (Maestru bucatar) , 23 februarie 2011

    Am facut si eu astazi ,si am folosit blenderul,dar sincera sa fiu, nu prea imi place,e prea pufoasa,prea cremoasa,... si am bagat si ceapa in blender:-(( O prefer totusi ca la mama acasa,tocata la mana si sa simt gustul cepei si ceapa intre dinti :-)))

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2010

    Incercati si cu usturoi in loc de ceapa, e delicioasa! Pentru copii o facem insa traditional, cu ceapa.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    Reluam comentariul care nu s-a inregistrat ieri. Salata arata f. bine, ce frumoasa! Vara o gatesc fara maioneza, iar in sezonul rece adaug si maioneza. Eu nu pun piper, dar voi incerca.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

      Imi place salata de vinete tare.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Foarte buna! Faceam inainte cu ceapa sau maioneza, dar nu am incecat pana acum sa le combin. Un deliciu!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Imi place foarte mult salata de vinete,aceeasi reteta o fac si eu,felicitari!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Foarte buna!O idee buna de a folosi blenderul.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      i-mi place oricum!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O bunatate...

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Delicioasa!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      Si mie imi place la nebunie, dar ma cam feresc de maioneza. Foarte buna !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

      O salata pe care as manca-o in fiecare zi.Doar ca eu nu pun maioneza.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

16 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Elena Mihaela (Maestru bucatar)

Am facut si eu astazi ,si am folosit blenderul,dar sincera sa fiu, nu prea imi place,e prea pufoasa,prea cremoasa,... si am bagat si ceapa in blender:-(( O prefer totusi ca la mama acasa,tocata la mana si sa simt gustul cepei si ceapa intre dinti :-)))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu Rondele de vinete umplute cu legume si branza Tofu

Vanata se spala, se sterge si apoi se indeparteaza capetele si se taie in 4 bucati groase de 3-4 cm care apoi se scobesc cu o lingura,

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de fasole rosii cu legume Salata de fasole rosii cu legume

Reteta pe care vreau sa va o prezint este o salata aperitiv rapida, extrem de savuroasa, e o salata specifica sezonul de toamna, deci

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan