autor:

ALINA BANICA
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2010

Ingrediente
- 3 vinete potivite, - 100 ml ulei, - sare, - 1 legatura ceapa verde, - zeama de la jumatate de lamaie, - patrunjel si rosie pentru ornat.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

12 voturi

Mod de preparare

1. Se sterg vinetele si se aseaza la foc deschis, pe flacara, pe gratarul pentru legume.
2. Se intorc pana se coc uniform.
3. Se taie pe lungime pentru a se scurge de zeama, se presara cu putina sare si se aseaza intr-o strecuratoare.
4. Se lasa la scurs aproximativ 1 ora, dupa care se curata de coaja.
5. Se toaca cu cutitul de lemn pentru vinete, pe un tocator de lemn foarte bine.
6. Se pun apoi vinetele tocate intr-un bol si se freaca treptat cu ulei.
7. Se adauga zeama de lamaie si ceapa verde tocata si se omogenizeaza foarte bine.
8. Se orneaza cu patrunjel verde si rosie si se poate servi pe felii de paine prajita cu salata de ardei copti, sau salata de rosii, sau cu orice alta salata poftiti!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de vinete

Salata de vinete

Eu coc vinetele in cuptorul aragazului.Le asez in tava si se intorc din cand in cand sa se coaca

35 voturi    16 comentarii
20 min
Salate reci
Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Se coc vinetele şi ardeii. Se curăţă vinetele, se scurg şi se toacă. Dovlecelul se curăţă

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2013

    tare mult imi place...

  • Fara foto

    Tamara Panaete , 10 octombrie 2013

    si pentru mine,salata de vine este printre preferatele culinare.Am o alta reteta care este asemanatoare doar ca eu pun ulei de masline suav f. fierbinte ,adaug putina zeama de lamaie si un praf de zahar,sare,o lingura de mayoneza si totul in mixerul cu bare.Ceapa taiata fin o pun separat pe marginea platoului deasupra unui strat de rosii taiate felii.Daca nu se mananca toata salata,a doua zi ceapa isi schimba gustul.

  • Fara foto

    Rozalia Rosa Fulop , 21 august 2013

    azi la-m facut si eu dar in schimb see you majoneza e foarte buna!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

      O bunatate !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010

      Foarte buna! Eu pun si putin ardei capia rosu taiat marunt.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O bunatate...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      Foarte buna !

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

      O salata buna oricand.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

12 voturi

Ingrediente

  • - 3 vinete potivite
  • - 100 ml ulei
  • - sare
  • - 1 legatura ceapa verde
  • - zeama de la jumatate de lamaie
  • - patrunjel si rosie pentru ornat.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

tare mult imi place...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata de laptuci