Se coc vinetele la flacara iute, pe toate partile, apoi se scot pe un fund de lemn. Dovlecelul se taie in 2-3 bucati si se fierbe 10 minute in 0,5 l apa cu putina sare. (Puteti folosi dovlecel fiert in supa)
Taiati vinetele in doua, scoateti miezul cu o lingura si puneti la scurs intr-o strecuratoare. (vezi video) Puneti si dovlecelul peste vinete la scurs. Curatati ceapa si taiati-o in cateva bucati mai mari.
Puneti in blender vinetele, dovlecelul si ceapa, adaugati uleiul, sarea si zeama de lamaie si mixati cam 10 secunde. Dregeti gustul de sare si zeama de lamaie, puneti-le intr-un castron, ornati cu o felie de lamaie, patrunjel, ardei rosu si stropiti cu ulei de masline.
Pofta buna.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii