autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Craciun, Salate

Salata de vinete cu dovlecel

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 septembrie 2009

Ingrediente
2 vinete (1,2 kg), 1 dovlecel micut (300-400 g), 1 ceapa potrivita, 50-60 ml ulei, 1 lingura ulei de masline, 2 lingurite zeama de lamaie, sare

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele la flacara iute, pe toate partile, apoi se scot pe un fund de lemn. Dovlecelul se taie in 2-3 bucati si se fierbe 10 minute in 0,5 l apa cu putina sare. (Puteti folosi dovlecel fiert in supa)
Taiati vinetele in doua, scoateti miezul cu o lingura si puneti la scurs intr-o strecuratoare. (vezi video) Puneti si dovlecelul peste vinete la scurs. Curatati ceapa si taiati-o in cateva bucati mai mari.
Puneti in blender vinetele, dovlecelul si ceapa, adaugati uleiul, sarea si zeama de lamaie si mixati cam 10 secunde. Dregeti gustul de sare si zeama de lamaie, puneti-le intr-un castron, ornati cu o felie de lamaie, patrunjel, ardei rosu si stropiti cu ulei de masline.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Salată de vinete, ardei copţi şi dovlecel

Se coc vinetele şi ardeii. Se curăţă vinetele, se scurg şi se toacă. Dovlecelul se curăţă

2 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Salata mixta cu pasta de susan- specifica  tarilor arabe

Salata mixta cu pasta de susan- specifica tarilor arabe

Se taie marunt toate vegetalele. Intr-un bol se pune pasta de susan cu sarea si piperul si se adauga

8 voturi    5 comentarii
15 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pop Maria , 24 martie 2014

    ...am sa incerc ...!

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 17 iulie 2013

    Matusa mea facea salata de vinete cu dovlecel si mi-a placut mult. Felicitari, minunata prezentare !!!

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Pofta Buna!!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc mult de tot. Are un gust deosebit cu dovlecel.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Bun,bun,frumoasa prezentarea.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 16 decembrie 2009

      Cred ca e foarte buna salata. Arata foarte bine. Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 noiembrie 2009

      In salata de vinete nu este prea mult ulei. Am facut cateva adancituri, in care am turnat ulei de masline si zeama de lamaie, pentru decor. Sa nu uitati sa ma votati la festival.:)

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      o reteta si o combinatie buna,o folosesc de ani de zile,mai taie din amaraciunea vinetelor,este foarte buna,merge si cu un ou dat prin razatoare.mi se pare mie sau este pus cam mult ulei la salata?

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Imi plac si vinetele si dovleceii; o combinatie interesanta.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Multumesc mult. Va pup.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 octombrie 2009

      Ce bine arata!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Multumesc. Nu stiu ce s-a intamplat cu video.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Si eu folosesc aceasta combinatie.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      N-am incercat inca sa combin cele doua legume dar mi-ai dat o idee buna Doina !!! De ce nu se vede video ???

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Da, eu o folosesc des. Multumesc mult.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 30 septembrie 2009

      Combinatia de vanata cu dovlecel este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete (1,2 kg)
  • 1 dovlecel micut (300-400 g)
  • 1 ceapa potrivita
  • 50-60 ml ulei
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

126 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Floare de colt (Chef de cuisine)

Matusa mea facea salata de vinete cu dovlecel si mi-a placut mult. Felicitari, minunata prezentare !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi