autor:

Camelia Grosu

» » Aperitive

Salata de vinete cu maioneza si usturoi

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
-4 vinete, -2 linguri de lapte praf, -2 galbenusuri, -1 lingurita de mustar, -ulei cat cuprinde, -usturoi dupa preferinta fiecaruia, -sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

10 voturi

Mod de preparare

Se coc vinetele (eu le-am copt pe tabla si au iesit mai inchise la culoare), se curata si se pun la scurs 4-5 ore. Apoi se ia din vinete cate putin si pe un fund de lemn se bat cu tocatorul de vinete bine, bine. Cand s-au terminat de tocat se pun 2 linguri de lapte praf sa le mai albeasca si sare. Se face apoi maioneza din 2 galbenusuri, 1 lingurita de mustar si ulei cat cuprinde. Se pun apoi 2 linguri cu varf de maioneza peste vinete si se amesteca, apoi se pune usturoiul pisat marunt. Se orneaza dupa preferinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete cu maioneza si usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata de vinete cu ceapa si maioneza de usturoi

Salata de vinete cu ceapa si maioneza de usturoi

Vinetele le-am copt,le-am decojit si le-am lasat la scurs.Am pregatit maioneza,la urma am pus usturoi

8 voturi    11 comentarii
35 min
Retete vegetariene
Bruschette cu mozzarella si rosii

Bruschette cu mozzarella si rosii

Se prajesc feliile de paine si se freaca bine cu usturoi. Pe fiecare felie se asaza bucati de mozzarella,

6 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ruxi

    ruxi (Chef de cuisine):

    am incercecat si eu cu maioneza numai ca nu am pus cateva ingrediente laptele praf si usturoiul eu am facut astfel: din , 2vinete,coapte si taiate marunt cu tocatorul de lemn apoi am pus peste elede cepe mici taiate marunt si sare apoi am pregatit maioneza astfel:dintr-o lingurade mustar o jumatate de lamaie si un ou crud frecate bine apoi am pus peste vinete si pe toate le am mixat intr-un bol

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Este o bunatate dar nu am incercat niciodata sa folosesc si lapte praf. Merita incercata si aceasta varianta...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    cristina , 28 august 2015

    nu la toate preparatele se foloseste maioneza facuta cu mustar, la vinete nu se preteaza

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 10 iulie 2012

    O reteta super !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte buna salata de vinete cu maioneza!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte gustoasa combinatia maioneza si usturoi. La noi se gaseste maioneza cu usturoi preparata gata si e foarte practica atunci cand esti presata de timp.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

10 voturi

Ingrediente

  • -4 vinete
  • -2 linguri de lapte praf
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingurita de mustar
  • -ulei cat cuprinde
  • -usturoi dupa preferinta fiecaruia
  • -sare

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

11 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

cristina

nu la toate preparatele se foloseste maioneza facuta cu mustar, la vinete nu se preteaza

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Flori de mozzarella cu prosciutto