Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare
Se curata vinetele de coaja (mai usor ar fi cu curatator de legume )se inlatura codita ,se taie vinetele in patru si apoi inca in patru .
Se introduc in apa clocotita si se urmaresc pana dau in fiert (ca sa nu dea pe afara)si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se incerca cu o furculita sa fie mole.
Se lasa la scurs (isi lasa multe seminte in apa) intr-o strecuratoare de paste sau intr-n tifon cam 1 ora.
Dupa ce s-au scurs , racit , se toaca cu un tocator de lemn ca si salata de vinete obisnuita.
Se mixseaza (sau se amesteca cu telul) cu putin ulei si cine vrea adauga ceapa tocata.
La fel se pregatesc si pentru a fi pastrate pt.iarna.
Daca cineva simte lipsa ,,fumului de gratar''poate adauga o vanata coapta pe flacara sau gratar la cateva vinete fierte.
Sunt mai bine suportate de organism si nu este diferenta de gust. Daca vreti puteti sa incercati mai intai cu o vanata doar , ca sa vedeti daca va place.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii