Intr-o cratita de 4-5 l se pun cca.2 l de apa si o jumatate de lingurita cu sare
Se curata vinetele de coaja (mai usor ar fi cu curatator de legume )se inlatura codita ,se taie vinetele in patru si apoi inca in patru .
Se introduc in apa clocotita si se urmaresc pana dau in fiert (ca sa nu dea pe afara)si se lasa sa fiarba cam 10 min. Se incerca cu o furculita sa fie mole.
Se lasa la scurs (isi lasa multe seminte in apa) intr-o strecuratoare de paste sau intr-n tifon cam 1 ora.
Dupa ce s-au scurs , racit , se toaca cu un tocator de lemn ca si salata de vinete obisnuita.
Se mixseaza (sau se amesteca cu telul) cu putin ulei si cine vrea adauga ceapa tocata.
La fel se pregatesc si pentru a fi pastrate pt.iarna.
Daca cineva simte lipsa ,,fumului de gratar''poate adauga o vanata coapta pe flacara sau gratar la cateva vinete fierte.
Sunt mai bine suportate de organism si nu este diferenta de gust. Daca vreti puteti sa incercati mai intai cu o vanata doar , ca sa vedeti daca va place.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postReteta de cornuri pufoase cu gem. Cornuri pufoase cu gem reteta simpla. Cornuri cu gem reteta. Reteta de cornuri pufoase....
Cornuri pufoase cu gemReteta de mancare de fasole boabe. Mancare de fasole boabe reteta de post. Retetea de iahnie de fasole boabe. Reteta simpla...
Mancare de fasole boabeRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii