autor:

Fara foto

» » Salate

Salata Nicoise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g cartofi, , 1/8 l zeama concentrata de legume, , 300 g fasole verde, , sare, , 3 oua, , 200 g rosii, , 1 capatana salata verde, , 2 cutii ton (a 150 g fiecare), , 1 catel de usturoi, , 50 g masline negre, , 4 fileuri de sardele, , 6 linguri otet alb, , piper, , 1 lingurita mustar, , 5 linguri ulei de masline, , 3 linguri patrunjel verde tocat.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Preparati cartofii. Spalati bine cartofii si fierbeti-i cu coaja aproximativ 20 de minute. Scurgeti-i, curatati-i si taiati-i felii subtiri. Incingeti zeama de legume intr-o craticioara, turnati-o peste cartofi, amestecati bine si lasati cartofii sa se patrunda - acoperiti cu capac - circa o ora.

Preparati fasolea. Spalati fasolea, curatati-o si taiati-o bucati egale. Puneti la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, introduceti fasolea si lasati-o sa fiarba circa 15 minute. Lasati apa rece sa curga peste ea, scurgeti-o bine si puneti-o deoparte sa se raceasca.

Fierbeti ouale. Fierbeti ouale tari, tineti-le sub jetul de apa rece, curatati-le si taiati-le in 6. Spalati rosiile, indepartati pedunculul si taiati-le in 4 cu un cutit ascutit.

Pregatiti salata verde. Indepartati frunzele exterioare, desprindeti-le pe celelalte, spalati-le bine si zvantati-le intr-un stergar de bucatarie.

Amestecati ingredientele. Scurgeti tonul si faramitati-l putin. Curatati usturoiul si frecati cu el castronul pentru salata. Asezati pe fund (si pe margini) frunzele de salata, iar peste ele turnati toate ingredientele, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.

Preparati sosul. Bateti otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul, adaugati patrunjelul verde, mai gustati o data sosul de sare si piper, turnati sosul peste salata si amestecati bine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Nicoise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata nicoise

Salata nicoise

Prezint doar poza. Din nou fara dressing la mine si din nou fiecare e liber sa mai aduca imbunatatiri.

3 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive
Salata Nicoise

Salata Nicoise

Telina si morcovul curatate se dau pe razatoarea mica. Rosia , castravetele si ardeiul se taie felii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 250 g cartofi
  • 1/8 l zeama concentrata de legume
  • 300 g fasole verde
  • sare
  • 3 oua
  • 200 g rosii
  • 1 capatana salata verde
  • 2 cutii ton (a 150 g fiecare)
  • 1 catel de usturoi
  • 50 g masline negre
  • 4 fileuri de sardele
  • 6 linguri otet alb
  • piper
  • 1 lingurita mustar
  • 5 linguri ulei de masline
  • 3 linguri patrunjel verde tocat.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
salata de legume