Salata orientala (cu maioneza)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7-8 cartofi potriviti
  • 2 cepe
  • 7 oua
  • masline
  • patrunjel
  • ulei
  • otet
  • sare
  • piper
  • gogosari

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se incearca cu furculita (sau scobitoare) si cand aceasta trece usor, inseamna ca sunt fierti. Se scurg de apa si se decojesc. Se taie apoi cubulete.

Intre timp se pun 6 oua la fiert (unul pentru maioneza, restul...cate doreste fiecare).

Dupa ce se taie cartofii, se taie ceapa solzisori. Se adauga peste cartofi impreuna cu maslinele.

5 oua se taie rondele si se pun la salata.

Se face maioneza dintr-un galbenus de ou fiert (sau 2) si un galbenus crud, incorporand usor uleiul (daca se taie, stoarceti putina zeama de lamaie). La sfarsit puneti un varf de cutit de sare.

Adaugati un gogosar de la otet taiat fasii subtiri.

Puneti sare si piper peste salata, adaugati maioneza, otet (pana se simte putin gustul) si patrunjelul taiat marunt.

Pofta buna!

In loc de maioneza se poate folosi ulei, de preferat de masline. Scoateti si ouale fierte si aveti o salata de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise