autor:

Fara foto

» » Aperitive

SALATA POIANA CU CIUPERCI

Autor: anghel nicoleta (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anghel nicoleta (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 ianuarie 2009

Ingrediente
1 cutie ciuperci intregi marinate, 2-3 cartofi, 2-3 morcovi, 2 oua, 100 g cascaval, o jumatate de piept de pui fiert sau copt, 1 legatura de patrunjel si 1 de marar, 2-3 fire ceapa verde, maioneza

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

7 voturi

Mod de preparare

Ciupercile trebuie sa fie marinate. Daca nu gasiti in comert, se pot face si acasa cu:

500 g ciuperci proaspete (champignon)
1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere
1/2 pahar (circa 120 g) ulei
2-3 catei usturoi
10 boabe de piper negru
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
4 foi de dafin

Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.
Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita pe foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.
Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.

Sa fiti atente: daca otetul este mai acru se pine o cantitate mai mica de otet.

Preparare reteta:

se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.

Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.

Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.

Sfatul meu doamnelor: ciupercile sa fie mai mici.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "SALATA POIANA CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Conopida pane

Conopida pane

-se fierbe conopida (rupta in bucati); -se face compozitia din ou, faina,apa + sare, la fel ca pentru

5 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive
Fatet makdous

Fatet makdous

Este o mancare de vinete, sos de rosii si iaurt, des intalnita in restaurantele din tarile arabe,

1 vot    0 comentarii
1h 35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 16 ianuarie 2009

    Si eu fac poienita cu ciuperci si are si un strat de morcovi , care ii dau o culoare minunata !

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

7 voturi

Ingrediente

  • 1 cutie ciuperci intregi marinate
  • 2-3 cartofi
  • 2-3 morcovi
  • 2 oua
  • 100 g cascaval
  • o jumatate de piept de pui fiert sau copt
  • 1 legatura de patrunjel si 1 de marar
  • 2-3 fire ceapa verde
  • maioneza

Raporteaza reteta

Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Si eu fac poienita cu ciuperci si are si un strat de morcovi , care ii dau o culoare minunata !

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Cartofi copti