autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Salau cu ciuperci in sos Cirio

Autor: sonya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2011

Ingrediente
300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame), 200 g. de ciuperci champignon, 250 g. de smantana, 100 g. de faina, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar, 6-8 catei de usturoi, 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes), 2 linguri de ulei, 2 felii de lamaie, , sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Pasul 1. Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat se piseaza usturoiul iar ceapa verde si mararul se toaca marunt.

Pasul 2. Ciupercile se curata si se pun intr-o tava unsa si ea cu putin ulei. In palarioarele ciupercilor se pun: bucatele de unt, usturoi, ceapa verde si mararul tocate marunt si sosul de rosii Cirio.

Pasul 3. Pestele, peste care s-a pus sos Cirio, ceapa verde si usturoi, este asezat in tava pe un pat facut din piciorusele ciupercilor. Palariile umplute sunt asezate de jur imprejurul pestelui.

Pasul 4. Se da la cuptor 30 de minute la foc mediu pana sunt gata ciupercile. In acest timp se poate prepara un sos din smantana, ceapa verde, marar si sos Cirio, sare si piper dupa gust.

Pasul 5. Se scoate tava din cuptor. Feliile de lamaie se pun peste pestele asezat frumos in farfurie alaturi de ciuperci si sos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ciuperci in sos Cirio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

Dovlecel patisson umplut (Curcubita pepo patissoniana )

-Se taie capacelele la dovlecei si se scoate miezul cu tot cu seminte. -Se curata ceapa,se toaca

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Arata foarte, foarte bine!

  • Fara foto

    sonya (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Multumesc mult.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame)
  • 200 g. de ciuperci champignon
  • 250 g. de smantana
  • 100 g. de faina
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 felii de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata foarte, foarte bine!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciulama de ciuperci