autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Salau cu ciuperci in sos Cirio

Autor: sonya (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sonya (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2011

Ingrediente
300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame), 200 g. de ciuperci champignon, 250 g. de smantana, 100 g. de faina, 2 legaturi de ceapa verde, 1 legatura de marar, 6-8 catei de usturoi, 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes), 2 linguri de ulei, 2 felii de lamaie, , sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Pasul 1. Pestele se da prin faina si se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Separat se piseaza usturoiul iar ceapa verde si mararul se toaca marunt.

Pasul 2. Ciupercile se curata si se pun intr-o tava unsa si ea cu putin ulei. In palarioarele ciupercilor se pun: bucatele de unt, usturoi, ceapa verde si mararul tocate marunt si sosul de rosii Cirio.

Pasul 3. Pestele, peste care s-a pus sos Cirio, ceapa verde si usturoi, este asezat in tava pe un pat facut din piciorusele ciupercilor. Palariile umplute sunt asezate de jur imprejurul pestelui.

Pasul 4. Se da la cuptor 30 de minute la foc mediu pana sunt gata ciupercile. In acest timp se poate prepara un sos din smantana, ceapa verde, marar si sos Cirio, sare si piper dupa gust.

Pasul 5. Se scoate tava din cuptor. Feliile de lamaie se pun peste pestele asezat frumos in farfurie alaturi de ciuperci si sos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau cu ciuperci in sos Cirio" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare cu varza si carne

Mancare cu varza si carne

Pentru ca a venit si toamna, abia asteptam sa apara pe piata varza alba ca sa pregatesc o mancare

2 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Ciuperci cu cascaval, branza topita si smantana

Se spala bine ciupercile si se scurg de apa. Se pun la calit la foc mic intr-o craticioara, in unt,

19 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2012

    Arata foarte, foarte bine!

  • Fara foto

    sonya (Chef de cuisine) , 28 martie 2011

    Multumesc mult.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 27 martie 2011

    Arata foarte bine.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 300 g. file de salau ( 2 bucati a 150 de grame)
  • 200 g. de ciuperci champignon
  • 250 g. de smantana
  • 100 g. de faina
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 cutie de suc de rosii Cirio (Chopped Tomatoes)
  • 2 linguri de ulei
  • 2 felii de lamaie
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Alexandrina (Chef de cuisine)

Arata foarte, foarte bine!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Ciuperci in sos iute cu usturoi