autor:

Marcel Iorga

» » Mancaruri cu peste

Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 octombrie 2011

Ingrediente
pentru 3 persoane:, 800-900 g de fileu de şalău (~300g/porţie), 2 lamâi de mărime medie (sucul şi coaja rasă), 2 buc de avocado, 3 roşii coapte, pe care le tăiem în rondele subţiri., 2-3 linguri de sos Tabasco (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul), 5-6 frunze de pătrunjel pentru pasta si ornare, 6-7 linguri de ulei de măsline (jumătate folosit la prăjire, jumătate la pastă), Sare si Piper proaspăt măcinat după gust

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Şalăul era deja curăţat de solzi, intestine şi spălat bine, încă de pe vremea când am sosit cu el de la Dunăre. Aşa că, am trecut la felierea fileurilor, respălarea lor şi ştergerea cu prosoape de hârtie, pentru ca să avem carnea uscată.
Nu scoatem pielea de pe fileuri. Păstram pielea pentru a prăji fileurile fără să se strângă. Tăiem fileurile în bucăţi cât de mari doriţi.
Trecem la marinarea peştelui. Asezonăm cu sare şi piper fără zgărcenie.
Presărăm coaja de lămâie, uleiul de măsline şi stoarcem zeama de la o lămâie. Le lăsăm la marinat minim 30 de minute, dar ar fi mai bine dacă lăsăm la marinat cel puţin o ora, la frigider.
Spre sfârşitul timpului de marinare pe care-l stabiliţi, începeţi sa pregătiţi pasta de avocado. Tăiaţi avocado în două şi scoateţi miezul fructului. Preferabil ar fi ca fructul sa fie mai copt decât atunci când îl cumpăraţi din magazin. Pentru asta, ţineţi-l la cald în bucatarie 2-3 zile. Ca să vă daţi seama dacă avocado este copt, el ar trebui sa fie moale la pipait.
Scoateţi cu o lingură miezul fructului şi puneţi-l întrun blender. Adaugaţi peste fruct, sare şi piper, zeama de la cealaltă lămâie, sosul de Tabasco (sosul Tabasco este foarte iute, fiind preperat din ardeii iuti Capiscum frutescens, asa ca sa fiti atenti la cantitatea care o puneti. Noi suntem adeptii mancarurilor iuti, asa ca am pus cantitatea maxima, cu toate ca, as mai fi pus cateva picaturi in plus) şi uleiul de masline (din prima etapa, nu folosiţi toata cantitatea, ci progresiv, în funcţie de cum se comportă pasta în blender, ca să aibă o consistenţa necesară). Presaraţi şi câteva frunze de pătrunjel.
Trecem prin blender toate aceste ingrediente, până când obţinem o pastă cu o consistenţă bună.
Pasta fiind făcută, trecem la pregătirea şalăului. Încingem o tigaie cu uleiul de măsline care a fost rezervat pentru prăjirea peştelui. Fileurile de peşte le introducem în tigaie cu pielea în jos, pentru ca să nu se strângă carnea peştelui. Focul îl dăm la mediu, ca să nu ardem această carne delicată a şalăului ci trebuie doar să se pătrundă bine, să rămână zemosă şi gustoasă.
Îl întoarcem pe partea cealaltă după 2-3 minute, când pielea şalăului s-a rumenit bine. Lăsăm să se pătrundă bine şi pe partea cu carnea albă şi suculentă.
În timpul acesta, luăm roşiile tăiate, le montăm pe farfurie, presărăm sare şi piper pentru a le da un gust mai bun, stropim cu puţin ulei de măsline şi punem 2-3 linguri de pastă de avocado gata pregătit peste roşiile astfel puse.
Acum nu ne mai rămâne decât sa adaugăm şalăul prăjit peste pasta de avocado.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salau de Dunare cu pasta de avocado si sos Tabasco" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STAVRIZI  PRAJITI

STAVRIZI PRAJITI

Se indeparteaza urechile,intestinele,se spala ,se sareaza,se zvanta bine. Se dau bine prin faina

10 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Orez in doua culori

Orez in doua culori

Se spala orezul si se pune la calit in 2 linguri ulei pana devine auriu. Se adauga mazarea si morcovul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    mmmmmmmm... cred ca este o delicatese...

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

  • pentru 3 persoane:
  • 800-900 g de fileu de şalău (~300g/porţie)
  • 2 lamâi de mărime medie (sucul şi coaja rasă)
  • 2 buc de avocado
  • 3 roşii coapte
  • pe care le tăiem în rondele subţiri.
  • 2-3 linguri de sos Tabasco (în funcţie de cât de iute doriţi preparatul)
  • 5-6 frunze de pătrunjel pentru pasta si ornare
  • 6-7 linguri de ulei de măsline (jumătate folosit la prăjire
  • jumătate la pastă)
  • Sare si Piper proaspăt măcinat după gust

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Lucia

Lucia (Chef de cuisine)

mmmmmmmm... cred ca este o delicatese...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Farsmac