autor:

Ionutz

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Saleuri cu chimen si cascaval

Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionutz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2013

Ingrediente
500 gr faina alba, 25 gr drojdie proaspata, 2 oua (unul pentru uns), 150 gr grasime porc, 100 gr ulei, 50 gr cascaval, chimen, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

11 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune faina, iar in mijloc se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa 15 minute.

In alt vas se bate oul spuma si se adauga sare.

Se amesteca compozitiile si se adauga grasimea. Se framanta intens, uleiul se foloseste pentru a nu se lipi aluatul.

Se lasa la crescut 40 minute.



Pe o tava patrata se intinde o foaie subtire de max 5 mm de aluat.

Se delimiteaza saleurile cu cutitul, apoi se ung cu ou batut, se rade deasupra cascaval si se presara chimen.



Se lasa la cuptorul incins, aproximativ 12- 15 minute, pana incep sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri cu chimen si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saleuri cu cascaval si chimen

Saleuri cu cascaval si chimen

Faina se cerne impreuna cu praful de copt , untul rece se taie cubulete si se incorporeaza in faina

5 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
chec cu masline si sunca

chec cu masline si sunca

Se amesteca ouale cu vinul si faina,pana se obtine o pasta omogena .Se adauga uleiul putin cate putin

6 voturi    1 comentariu
1h
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    bsilaura (Chef de cuisine):

    Le-am testat !! au iesit super!! le-am mancat foarte repede cu o bere rece! merci de reteta!

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Miruna Andreea , 06 noiembrie 2013

    pot sa nu pun chimen ?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2013

    Foarte apetisante!***** An Nou 2013 Fericit! Ionutz

Dificultate

Medie

Timp

2h

11 voturi

Ingrediente

  • 500 gr faina alba
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua (unul pentru uns)
  • 150 gr grasime porc
  • 100 gr ulei
  • 50 gr cascaval
  • chimen
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Ionutz
Pateuri rotunde

Pateuri rotunde

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua.

2 voturi    5 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Pateuri Speciale

Pateuri Speciale

Pentru aluat Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa

4 voturi    8 comentarii
2h
Aperitive
Mini placinte cu varza murata

Mini placinte cu varza murata

Aluatul Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte apetisante!***** An Nou 2013 Fericit! Ionutz

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu brinza

Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza Placinta floare cu spanac, mozzarella si crema de branza

Pregatesti maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Cornuri din aluat de cartofi Cornuri din aluat de cartofi

Se fierb cartofii pana cand sunt moi, se scurg de apa, apoi se pun in bol si se paseaza. Lasa-i sa se raceasca. Se adauga parmezanul

0 voturi    0 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite fine cu cascaval ras si parmezan