autor:

Anca E. Voicu

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri de casa

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 februarie 2015

Ingrediente
pentru aluat:, 300 g smantana, 200 g margarina, faina cat cuprinde, 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat, 1 lingurita sare, 1 plic praf de copt, 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Dificultate: Medie Timp: 2h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine, se adauga praful de copt si faina pana obtinem o coca buna de intins. Aluatul meu a iesit moale, dar asta a facut ca saleurile sa fie gustoase si sa nu se usuce. Daca le vreti mai tari, adaugati mai multa faina.
Se da aluatul 30 de minute la frigider.

Se preincalzeste cuptorul.
Se presara faina din abundenta pe masa de lucru si se imparte aluatul in 2 parti. Pe primul il intindem cu sucitorul intr-o foaie grosuta, cam de 2-3 cm, iar restul de aluat il vom da la frigider cat ne vom ocupa de prima parte.
Se taie aluatul in fasii cu un cutit dat prin faina, intrucat aluatul e destul de lipicios, apoi se unge cu oul batut bine si se orneaza cu restul de cascaval ras.

Se asaza intr-o tava, pe foaie de copt, se dau la cuptor la foc iute, cam 15-20 de minute sau pana devin aurii. Eu am obtinut 4 tavi de saleuri. Se mentin moi cateva zile si se pot bucura de ele toti membrii familiei.


Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri de casa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Într-un vas adânc se amestecă margarina, dată pe răzătoarea mare, cu smântâna,

2 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Retete de Craciun
Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano

Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano

Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa si decorate cu seminte de susan, cimbru si

2 voturi    1 comentariu
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 300 g smantana
  • 200 g margarina
  • faina cat cuprinde
  • 100 g cascaval ras pentru aluat + 100 g pentru ornat
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou batut bine pentru uns aluatul.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

3 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

2 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu fructe de padure