autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
2 galbenusuri, 150 g iaurt, 500 g faina, 7 linguri ulei, o lingurita rasa de sare, drojdie cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara un \" sos\" din 5 linguri de ulei, 3 linguri rase cu faina si putina sare.
Se desface drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta, se framanta impreuna cu iaurtul, uleiul , faina, galbenusurile si sarea. Se lasa la rece 1/2 ora sau se framanta de seara si se lasa pana dimineata la rece.
Se intinde o foaie care se unge cu \"sosul\" preparat din faina si ulei, se impatureste si se intinde din nou cu sucitorul. Se repete operatia asta de trei ori. Se mai lasa la rece inca 10 minute, apoi se intinde cu sucitorul in foaie mai grosuta si se taie dupa dorinta. Se coc la cuptor intr-o tava putin unsa.
Se pot da prin albus batut bine si se pot presara cu seminte de mac, susan sau chimen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri cu chimen

Saleuri cu chimen

Aluatul se desface pe masa de lucru, se taie cu rozeta la dimensiunile dorite (vezi poza), se bate

7 voturi    3 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri

Saleuri

Se dezgheata aluatul, se rade cascavalul, se presara semintele de chimen, apoi se taie betisoare

5 voturi    2 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 150 g iaurt
  • 500 g faina
  • 7 linguri ulei
  • o lingurita rasa de sare
  • drojdie cat o nuca

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu ceapa