autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Saleuri

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
2 galbenusuri, 150 g iaurt, 500 g faina, 7 linguri ulei, o lingurita rasa de sare, drojdie cat o nuca

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se prepara un \" sos\" din 5 linguri de ulei, 3 linguri rase cu faina si putina sare.
Se desface drojdia cu 2-3 linguri de apa calduta, se framanta impreuna cu iaurtul, uleiul , faina, galbenusurile si sarea. Se lasa la rece 1/2 ora sau se framanta de seara si se lasa pana dimineata la rece.
Se intinde o foaie care se unge cu \"sosul\" preparat din faina si ulei, se impatureste si se intinde din nou cu sucitorul. Se repete operatia asta de trei ori. Se mai lasa la rece inca 10 minute, apoi se intinde cu sucitorul in foaie mai grosuta si se taie dupa dorinta. Se coc la cuptor intr-o tava putin unsa.
Se pot da prin albus batut bine si se pot presara cu seminte de mac, susan sau chimen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saleuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa

Saleuri de casa

Intr-un vas mare se pun smantana, margarina, 100 g din cascavalul ras, sarea si se amesteca bine,

4 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano

Saleuri de casa cu susan, cimbru si oregano

Aceasta e reteta mea de saleuri cu aluat facut in casa si decorate cu seminte de susan, cimbru si

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 150 g iaurt
  • 500 g faina
  • 7 linguri ulei
  • o lingurita rasa de sare
  • drojdie cat o nuca

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura