autor:

Alice Ciobanu

» » Aperitive

Samosa cu naut

Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice Ciobanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 august 2012

Ingrediente
pentru aluat:, 225 gr faina, 2 lingurite praf copt, 1 1/2 lingurita sare de mare, 1 lingura de unt topit, 5-6 linguri apa calda, sau mai mult, ulei pentru prajit in baie de ulei, pentru umplutura:, 400 gr naut de la conserva scurs si clatit, 100 gr mazare decongelata, sau inabusita daca e cruda, 200-250 ml apa rece, 1 ceapa rosie, 1 catel de usturoi, 1 lingurita boia de ardei iute sau dupa gust, 1/2 lingurita chimen zdrobit, 1/2 lingurita curcuma, 1 ardei iute curatat de seminte si tocat, 1 lingurita garam masala, 1 lingurita ghimbir pudra, 1/2 lingurita sare de mare

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit si 5 linguri de apa calda. Amestecati si framantati pana ce aluatul devine elastic si ferm. Framantati-l 5-10 minute pana devine omogen si nu se mai desface in fasii. Adaugati apa calda daca este prea uscat. Inveliti-l in folie alimentara si lasati-l sa se odihneasca la loc racoros, in bucatarie, macar 30 minute.
Intre timp ne ocupam de umplutura. Incingeti niste ulei intr-un wok. Adaugati boiaua iute, garam masala, chimenul si curcuma si lasati-le fix 30 sec. amestecand continuu. Adaugati ceapa tocata, usutoruil curatat si zdrobit, ardeiul iute curata si tocat, pudra de ghimbir si lasati la foc inabusit pana ce ceapa devine aurie si se inmoaie si mirodeniile emana un miros deosebit. Puneti apoi nautul, mazarea apa si sarea. Lasati la fiert pana ce scade toata zeama, amestecand din cand in cand. Puneti apoi umplutura intr-un bol si lasati la racit.
Procedura transformarii aluatului in minunatele pateuri samosa este relativ simpla. Luati aluatul si impartiti-l in 7 bucati egale. Formati cate o biluta din fiecare bucatica de aluat. Rulati-o pe suprafata de lucur tapetata cu faina, pana ce obtineti un cerc cu diametrul de aproximativ 10-12 cm. Taiati fiecare cerc pe jumatate, obtinana doua semicercuri. Luati cate un semicerc, umeziti marginile cu un penson inmuiat in apa rece, apoi indoiti semicercul si uniti marginile taiate astfel incat sa obtineti un con.
Lipiti marginile umede si deschideti conul pe care il veti umple cu o lingurita cu cate putina compozitie de naut. Apasati apoi marginile umede pentru a inchide conul si asezati-l pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Repetati intreaga procedura pana ce terminati tot aluatul si toata umplutura.
Incingeti un strat de ulei de vreo 6-7 cm intr-o cratita adanca, cu fundul gros. Prajiti pateurile de samosa in baie de ulei pana ce se rumenesc si devin usor crocante.
Serviti-le calde sau fierbinti. Delicios....
Daca ti-a placut reteta noastra "Samosa cu naut" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Pasta de ardei copti cu usturoi

Pasta de ardei copti cu usturoi

Iarna, linga friptura, merge perfect o pasta de ardei copti! Citiva catei de usturoi(5-6) se pun

9 voturi    6 comentarii
20 min
Aperitive
Chec mozaic

Chec mozaic

Se amesteca faina cernuta in prealabil cu praful de copt.Incorporam rand pe rand ouale,apoi putin

10 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru aluat:
  • 225 gr faina
  • 2 lingurite praf copt
  • 1 1/2 lingurita sare de mare
  • 1 lingura de unt topit
  • 5-6 linguri apa calda
  • sau mai mult
  • ulei pentru prajit in baie de ulei
  • pentru umplutura:
  • 400 gr naut de la conserva scurs si clatit
  • 100 gr mazare decongelata
  • sau inabusita daca e cruda
  • 200-250 ml apa rece
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita boia de ardei iute sau dupa gust
  • 1/2 lingurita chimen zdrobit
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 1 ardei iute curatat de seminte si tocat
  • 1 lingurita garam masala
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1/2 lingurita sare de mare

Raporteaza reteta

Retete
de Alice Ciobanu
Salată de leurdă

Salată de leurdă

Se spală bine leurda şi toate celelalte, se taie potrivit, se amestecă şi se stropeşte cu ulei

10 voturi    2 comentarii
30 min
Salate de legume
Aripi de raţă cu varză

Aripi de raţă cu varză

Se spală raţă şi se pune la fiert. Varza se toacă, se taie... cum o face fiecare pentru mâncarea

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Cighir a la "Ciobeni"

Cighir a la "Ciobeni"

Se spală foarte bine toate măruntaiele cu apă rece şi se taie în bucăţi potrivite. Rinichiul

3 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chec aperitiv cu legume si ciuperci