autor:

andraconstantinescu

» » Aperitive cu oua

Sandvisuri cu omleta si bacon

Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: andraconstantinescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 septembrie 2016

Ingrediente
Aluat:, 50 g drojdie proaspata, o lingura zahar, 300 ml apa calda, 500 g faina, o lingurita sare, 5 linguri ulei., Umplutura:, 2 ardei kapia, 140 g cascaval, 8 oua, doua linguri ulei, jumatate de lingurita de sare, 16 felii de bacon sandwich.

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un castron, drojdia se freaca cu zaharul, iar dupa ce s-a diluat se adauga apa calduta, circa 250 g de faina si o lingurita de sare. Se amesteca totul, incorporand treptat toata faina, iar pentru a face asta mai usor se ung mainile din cand in cand cu ulei. Se formeaza o bila, care se pune la crescut, la loc cald, acoperind castronul cu o folie, apoi cu un prosop.

Ardeiul kapia se curata de cotor si seminte, se spala si se taie fasii scurte si subtiri.

Cascavalul se da pe razatoarea mare.

Se face o omleta din 4 oua, intr-o tigaie cu o lingura de ulei, adaugand si un praf de sare.

Dupa ce aluatul a crescut, se unge grill-ul electric cu ulei, se ia 1/4 din aluat si se intinde pe placa acestuia. Se adauga omleta, jumatate din ardeiul kapia, jumatate din cascavalul ras, 8 felii de bacon, iar la final se intinde o foaie facuta dintr-un sfert de aluat, unind ambele foi la margini cu ajutorul mainilor. Se porneste grill-ul si se lasa sa se coaca aluatul. Dupa ce sandvisul este gata, se ia de pe grill, iar acesta se opreste pentru a se racori. Se pregateste o alta omleta, la fel ca si prima, dupa care se face si celalalt sandvis, urmand aceiasi pasi ca la primul si folosind restul ingredientelor.

Dupa ce s-au racit, sandvisurile se taie in triunghiuri. Au rezultat 12 sandvisuri-triunghi. Se pastreaza in punga, la frigider, pentru a nu se usca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandvisuri cu omleta si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua umplute

Oua umplute

Degresam ouale si pe punem la fiert. Dupa ce au fiert le curatam de coaja, le taiem in doua si le

8 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua
Ochiuri si salata de castraveti cu smantana

Ochiuri si salata de castraveti cu smantana

Incing tigaia, sparg ouale, condimentez, las capacul pana se incheaga albusul. Pregatesc salata:

5 voturi    4 comentarii
10 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Aluat:
  • 50 g drojdie proaspata
  • o lingura zahar
  • 300 ml apa calda
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • 5 linguri ulei.
  • Umplutura:
  • 2 ardei kapia
  • 140 g cascaval
  • 8 oua
  • doua linguri ulei
  • jumatate de lingurita de sare
  • 16 felii de bacon sandwich.

Raporteaza reteta

Retete
de andraconstantinescu
Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine cu dulceata de zmeura

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se

12 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Tort aniversar cu crema de ganache cu nuci caramelizate

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile

1 vot    0 comentarii
3h
Torturi
Tort Egiptean

Tort Egiptean

Pregatirea folior: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se bat albusurile cu un praf

5 voturi    0 comentarii
3h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Omleta cu dragoste...de dieta Omleta cu dragoste...de dieta

Speli bine ouale, apoi le bati impreuna cu condimentele. Rucola o speli si o rupi bucatele. Mozzarella o tai in jumatati. Ardeiul

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aperitive
Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Ou de rata in crusta de pesmet