autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Sandwich-uri cu chifle la cuptor

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2015

Ingrediente
Pentru chifle:, 350 gr faina, 1 ou, 4 linguri iaurt, 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei, 15 gr drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, 1 praf de sare, 2-3 linguri de lapte, doar daca este nevoie, 1 ou pentru uns, susan, Pentru umplut sandwich-urile:, 4 felii muschi file, 4 felii dovlecel pregatite la gratar, cascaval ras, 2 oua, 3 linguri ulei, sare, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Chiflele:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea.
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva, o punem peste faina.
Adaugam oul, incepem sa le amestecam.
Punem smantana, iaurtul, framantam bine, pana obtinem un aluat omogen, elastic. Daca nu este bine omogenizat aluatul, puneti putin lapte, la mine nu a mai fost nevoie.
La final incorporam uleiul si mai framantam 2-3 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat, il lasam la dospit 30-40 de minute.
Dupa ce a dospit, presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul.
Il imapartim in 8 bucati egale, formam bile, vor iesi nu foarte mari.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem 1 ou spuma si le ungem.
Deasupra le presaram cu susan.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 25-30 de minute, pana se rumenesc.
Se scot, se lasa sa se racoreasca putin. Eu le-am pregatit de seara ca sa le am dimineata pentru sandwich-uri.
Pregatim sandwich-urile:
Cele 3 linguri de ulei le incingem intr-o tigaie, iar din cele doua oua pregatim ochiuri, pe care punem putina sare.
Luam 4 chifle, le taiem cate un capac.
Ungem baza cu putin unt, presaram putin cascaval ras.
Asezam o felie de muschiulet, apoi dovlecel, iar cascaval ras. Pe doua dintre ele vom pune cate un ochi.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, capacul il asezam langa.
Le introducem in cuptorul incins, pentru 10 minute, cat se topeste cascavalul.
Se servesc calde cu salata, cu o cana de lapte langa sau orice va mai place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sandwich-uri cu chifle la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

2 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu telemea

Placinta cu telemea

Se rade intr-un castron telemeaua, se adauga branza proaspata, 3 oua, zaharul, vanilia, jumatate

24 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 26 iunie 2015

    Multumesc mult pentru apreciere!

  • Fara foto

    Victor Mirea (Bucatar sef) , 25 iunie 2015

    Arata delicios!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 350 gr faina
  • 1 ou
  • 4 linguri iaurt
  • 2 linguri cu smantana de la temperatura camerei
  • 15 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • 2-3 linguri de lapte
  • doar daca este nevoie
  • 1 ou pentru uns
  • susan
  • Pentru umplut sandwich-urile:
  • 4 felii muschi file
  • 4 felii dovlecel pregatite la gratar
  • cascaval ras
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult pentru apreciere!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu seminte si lapte