Sangria

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Sangria

Ingrediente

  • *vin rosu, alb, rosé sau spumant
  • *suc de fructe sau sprite
  • *gheatã
  • *batoane scortisoarã
  • *zahãr
  • *brandy, lichior, martini...
  • *menta
  • *fructe proaspete (mãr, portocalã, cirese...)

Mod de preparare

Sangria este o bãuturã de origine ibericã,fiind consumatã din sec. 19 in Spania si Portugalia.

Are la bazã vinul, care se poate amesteca cu suc natural de fructe sau gazos, multã gheatã, zahãr...

In Portugalia este traditionalã Sangria, cu scortisoarã si ierburi aromatice (menta), se amestecã cu brandy,lichior, martini (pt. aromã).

Dacã se face Sangria cu vin spumant, se pun fructe de pãdure, scortisoarã, multã gheatã si f. putin lichior, menta...

Am fãcut o Sangria rapidã pt. prietenele mele, vara este una din bãuturile noastre preferate. Este asa cald cã trebuie sã ne rãcorim...

*Sangria se face intr-un ulcior de pãmânt sau ce avem in casa asemãnãtor, avem nevoie si de o lingurã lungã pt. a amesteca si scoate fructele.

*Fructele se spalã si se taie felii, eu am pus ce am avut in casã (portocalã, mãr si cirese).

*Se umple cu gheatã, apoi scortisoara.

*Se pune vinul si se completeazã cu suc de fructe natural sau gazos (sprite).Am pus mai mult suc, imi place mai slab...

*Se pune f. putin brandy, lichior (aici se foloseste un lichior fãcut din ierburi aromatice), martini, triplu sec.

Fiecare pune ce are in casã, sunt persoane care pun wiskey sau vin de Porto.

*Se pune zahãr pt. cine o vrea dulce, si menta.

*Se amestecã bine si se serverste imediat

O recomand in special doamnelor!sper sã vã placã...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise