Ingrediente
*vin rosu, alb, rosé sau spumant, *suc de fructe sau sprite, *gheatã, *batoane scortisoarã, *zahãr, *brandy, lichior, martini..., *menta, *fructe proaspete (mãr, portocalã, cirese...)
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
14 voturi
Mod de preparare
Are la bazã vinul, care se poate amesteca cu suc natural de fructe sau gazos, multã gheatã, zahãr...
In Portugalia este traditionalã Sangria, cu scortisoarã si ierburi aromatice (menta), se amestecã cu brandy,lichior, martini (pt. aromã).
Dacã se face Sangria cu vin spumant, se pun fructe de pãdure, scortisoarã, multã gheatã si f. putin lichior, menta...
Am fãcut o Sangria rapidã pt. prietenele mele, vara este una din bãuturile noastre preferate. Este asa cald cã trebuie sã ne rãcorim...
*Sangria se face intr-un ulcior de pãmânt sau ce avem in casa asemãnãtor, avem nevoie si de o lingurã lungã pt. a amesteca si scoate fructele.
*Fructele se spalã si se taie felii, eu am pus ce am avut in casã (portocalã, mãr si cirese).
*Se umple cu gheatã, apoi scortisoara.
*Se pune vinul si se completeazã cu suc de fructe natural sau gazos (sprite).Am pus mai mult suc, imi place mai slab...
*Se pune f. putin brandy, lichior (aici se foloseste un lichior fãcut din ierburi aromatice), martini, triplu sec.
Fiecare pune ce are in casã, sunt persoane care pun wiskey sau vin de Porto.
*Se pune zahãr pt. cine o vrea dulce, si menta.
*Se amestecã bine si se serverste imediat
O recomand in special doamnelor!sper sã vã placã...
Dorina Gamalie , 01 ianuarie 2014
Vinul sigur il pun eu,.. ,.sa dea Dummnezeu .....IMI ESTE DOR SA NU MA UIT LA CEAS CE ORA ESTE, SI ATUNCI DE NE-OM INTALNI SA NE ABANDONAM LA UN PAHAR DE SANGRIA !
Geta Tirel , 01 ianuarie 2014
Am baut Sangria si mi-a placut . Atunci nu stiam si nu bausem niciodata aceasta bautura ,eram foarte circumspecta pentru ca erau mult prea multe amestecuri si nu sunt genul acestor tipuri de amestec !
dora (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Imi faci pofta
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Racoritoare si gustoasa!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Pe caldurile astea chiar ca as vrea una.
liliana hristova (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Da,da,da.......
Adina (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Intr-adevar un rasfat pentru prietenele noastre! O bautura rafinata si fina pentru zile calduroase.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 25 iulie 2010
Poti sa-i schimbi gustul de fiecare data, daca modifici un pic componentele. Racoritoare intr-adevar.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010
Un deliciu...
mia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010
Arata bine!!!!!!trebue sa fie si bun......
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010
Aromata!*****
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iulie 2010
Bravo Ramona,o bautura tare racoritoare si mie imi place mult.Imi aduce aminte de vacanta pertecuta in Spania.