Sangria de vin spumant

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa
Sangria de vin spumant

Ingrediente

  • *gheatã
  • *baton de scortisoarã
  • *sprite sau 7up
  • *vin spumant alb sau rosé
  • *brandy
  • *vodka neagrã
  • *martini
  • *lichior de groselhas
  • *menta proaspãtã
  • *fructe de pãdure (afine, groselhas,mure, zmeurã...)

Mod de preparare

Este o bãuturã care o fac atunci când sunt cu prietenele, sã ne rãsfãtãm :)

*Intr-un ulcior de pãmânt sau sticlã se pune batonul de scortisoarã si fructe de pãdure.

*Se umple ulciorul cu gheatã.

*Toarnã vin si 7up dupã plac,ca sã fie mai slabã eu pun jumate-jumate.

*putin top de brandy, vodka, martini.

*câteva frunze de menta si amestecã bine.

Am pus si putin lichior de groselha pt. aromã.

Groselha

Nume stiintific:Phyllantus acidus sp. este originar din India si Madagascar.

Este utilizat in fabricarea siropurilor (previne cariile) foarte apreciate de portughezi si brazilieni.

Se folosesc si la prepararea torturilor, sosurilor, spume dulci, mix de bãuturi.

Pot fi rosii sau negre, sunt foarte bogate in vitamina C, fibre si fier.

Groselha neagrã contine (pielita) antocianinas, pigmenti care inhibã actiunea bacteriilor ca Escherchia Coli.

In Scandinavia este folositã la prepararea bomboanelor medicale contra durerilor de gât.

In românã se numeste "Agris"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor