autor:

Fara foto

» » , , , Aperitive, Mancaruri cu carne, Retete la gratar, Sandviciuri

Saorma de casa

Autor: angela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: angela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru lipii:, 120ml apa calduta, 250gr faina, 1/2 plic de drojdie deshidratata, 3 linguri ulei de masline, un praf de sare, , Pentru umpluturi:, 250gr pulpa curcan, 250gr piept de curcan, 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan), 1 ceapa rosie, 1 salata verde, 2 castraveti murati, 2 rosii, 2 linguri maioneza, 4 linguri iaurt, sare,piper,curry,, ghimbir,chimion

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Pentru lipii (tortillas) punem intr-un castron faina amestecata cu drojdia,uleiul si apa in care am dizolvat sarea. Framantam bine pana devine un aluat elastic, nu foarte tare. Acoperim aluatul cu folie de plastic ca sa nu se faca pojghita deasupra, acoperim castronul cu un prosop si lasam la dospit min 1 ora. Dupa ce a trecut timpul de dospit si vedem ca aluatul este frumos crescut, luam aluatul din castron il impartim in 8 bile pe care le trecem prin faina si le intindem in forma rotunda de 2 mm grosime. Luam o tigaie antiaderenta si o punem la incins, fara ulei, apoi punem o lipie si o lasam pana face bule la suprafata iar pe fund niste puncte negre, o intoarcem, o lasam 4-5 secunde sau pana face puncte negre si luam lipia din tigaie, o punem pe o farfurie pe care o acoperim imediat cu alta farfurie. Procedam in acelasi fel cu toate lipiile. Este foarte important sa lasam lipiile acoperite in timp ce le facem si pana in momentul servirii ca sa nu se intareasca.

Acum pregatim carnea: o taiem felii subtiri, o condimentam bine si o punem la facut pe gratarul incins sau o tigaie antiaderenta. Cand e gata toata o taiem fideluta apoi o mai trecem in tigaia in care am facut-o ca sa se amestece un pic gusturile.

Amestecam maioneza cu iaurt, taiem ceapa, salata, castavetii, le punem in castroane separate si montam lipiile: ungem o lipie cu sos de iaurt punem salata, ceapa, castraveti, rosii, carne, o rulam si gata... masa e servita!
Pentru lipii (tortillas) punem intr-un castron faina amestecata cu drojdia,uleiul si apa in care am dizolvat sarea. Framantam bine pana devine un alua
Daca ti-a placut reteta noastra "Saorma de casa" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Aperitive
Tarta cu mazare

Tarta cu mazare

1.Se framanta un aluat din faina cernuta si amestecata cu pesmetul si praful de copt.ou amestecat

1 vot    0 comentarii
45 min
Aperitive
Mini baghete umplute

Mini baghete umplute

Taiem partea de jos a baghetelor si scoatem tot miezul. Ungem cu unt coaja baghetelor si le asezam

5 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Alina_Chiticaru

    Alina_Chiticaru (Chef de cuisine) , 22 decembrie 2013

    yummy!!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • 120ml apa calduta
  • 250gr faina
  • 1/2 plic de drojdie deshidratata
  • 3 linguri ulei de masline
  • un praf de sare
  • Pentru umpluturi:
  • 250gr pulpa curcan
  • 250gr piept de curcan
  • 250gr pulpa de miel(optional,daca va place carnea de miel,daca nu puneti numai curcan)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 salata verde
  • 2 castraveti murati
  • 2 rosii
  • 2 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt
  • sare,piper,curry,
  • ghimbir,chimion

Raporteaza reteta

Retete
de angela
Sarmalute de post

Sarmalute de post

Pentru ca azi e zi de post si vineri la fel, m-am gandit sa fac repede niste sarmalute de post. Am

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tort Delicios

Tort Delicios

Blatul: Se separa ouale si se bat spuma tare albusurile dupa care se bat si galbenusurile cu zaharul

4 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Rustic cu ardei si praz

Rustic cu ardei si praz

Curatati ardeii si prazul.Intr-o tigaie incapatoare, puneti putin ulei de masline si puneti la calit

5 voturi    2 comentarii
45 min
Aperitive
Alina_Chiticaru

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

yummy!!!!!

Adauga reteta
Retete
din Sandviciuri
Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Briose cu salam, mazare, porumb si morcov

Mazarea, porumbul si morcovul se clatesc cu apa rece si se pun la fiert in apa clocotita, cu o lingurita de sare. Se fierb 10-15 minute. Salamul

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Croque Madame

Croque Madame

Spanacul spalat, bine scurs, se pune in tigaie cu 1 lingura de ulei, pentru 2 minute, amestecand mereu, iar la final, se adauga sare,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive