autor:

Caraș Georgiana

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu cascaval

Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Caraș Georgiana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 februarie 2015

Ingrediente
1 kg faină, 1 cană untură topită - 250 grame, o cană de lapte dulce/Iaurt, drojdie cat o nucă mică, 1/2 cana de cașcaval ras sau brânză rasă prin răzătoarea mică, un praf de sare, mac/susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

49 voturi

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in lapte, se adauga un praf de sare si se amesteca bine. Se adauga peste faina. Apoi, se adauga untura topita.



Se framanta bine pana obtii un aluat omogen. Coca obținută se imparte in 2 foi care se ung cu un ou batut. Se pune cașcaval ras sau brânză rasă. Se taie aluatul in bastonase. Se presara mac sau susan si se dau la cuptor, la 180 de grade, aproximativ 15 minute sau pana cand se rumenesc frumos.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza. Se adauga sarea si laptele. Intr-un castron se

50 voturi    22 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Am avut oaresce sufletei in vizita si neavand nimic dulce prin casa...am executat contrariul. Am

5 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Caraș Georgiana

    Caraș Georgiana (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2020

    Sineon Simona,eu pun o cana de iaurt ar veni 250 de grame

  • Fara foto

    Simeon Sorina , 05 ianuarie 2020

    Buna seara cat iaurt se pune an saratele?

  • Caraș Georgiana

    Caraș Georgiana (Chef de cuisine) , 14 februarie 2015

    Așa este dulciurile de casă sunt cele mai gustoase.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 14 februarie 2015

      Cele mai gustoase saratele sunt cele facute in casa. Si acestea sunt DE-LI-CIOA-SE !!!

    • Fara foto

      Sidonia Toncean , 14 februarie 2015

      Cele mai gustoase saratele !

    • Caraș Georgiana

      Caraș Georgiana (Chef de cuisine) , 12 februarie 2015

      O rețetă simplă și gustoasă.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

49 voturi

Ingrediente

  • 1 kg faină
  • 1 cană untură topită - 250 grame
  • o cană de lapte dulce/Iaurt
  • drojdie cat o nucă mică
  • 1/2 cana de cașcaval ras sau brânză rasă prin răzătoarea mică
  • un praf de sare
  • mac/susan

Raporteaza reteta

Retete
de Caraș Georgiana
Pandispan

Pandispan

Se separă gălbenușurile de albuș intr-un vas adânc. Se bat spumă cu 6 linguri de apă

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Negresă însiropată

Negresă însiropată

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu o cana si jumatate de zahar, 2

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Foi cu crema de vanilie

Foi cu crema de vanilie

Amestecăm toate ingredientele cu un praf de sare și le frământăm bine. Pe urmă împărțim

39 voturi    9 comentarii
2h
Prajituri

Caraș Georgiana (Chef de cuisine)

Sineon Simona,eu pun o cana de iaurt ar veni 250 de grame

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Arrufadas ( Chifle de casã)