autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Saramura de biban la grill (gratar)

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 mai 2010

Ingrediente
1,5 kg biban, 7 - 8 rosii proaspete sau congelate, 3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar, 1-2 capatani de usturoi sau dupa gust, (se pot pune si cateva fire de usturoi verde), 1-2 buc. ardei iute sau dupa gust, 2 linguri ulei de masline, 1-2 linguri de otet de mere, o legatura patrunjel, sare, dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

26 voturi

Mod de preparare

Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului. Este un peste raspandit in apa dulce ,dar si in Marea Neagra ,cu carne alba,gustoasa si dulce, iar icrele de biban sunt o delicatesa.

Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.

In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ...,hmmm ,un deliciu ...

Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii .

Pentru saramura se adauga intr-o oala rosiile taiate felii, ardeiul tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in cca 1 l apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.
Pestii fripti se introduc imediat in saramura fierbinte si se tin cca 10 minute inainte de a fi serviti...
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de biban la grill (gratar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Plachie de crap la cuptor

Plachie de crap la cuptor

Intr-o tigaie, călim pentru câteva minute ceapa tăiată fideluţă, ardeii kapia rondele şi

0 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

FILE DE PESTE IN SOS DE FRISCA LICHIDA

Se pune uleiul intr-o cratita,pe foc,sa se infierbinte;se pune,apoi,ceapa,taiata marunt;se prajeste

1 vot    8 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 28 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gabriela Dondea , 24 august 2014

    buna reteta

  • Fara foto

    Nicolae Tecsan , 08 august 2014

    Saramura s-a visat bibanul de cand se stie .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2014

    multumesc mult...

    • Fara foto

      Craioveanu Cornel , 04 aprilie 2014

      buna reteta

    • Fara foto

      Craioveanu Cornel , 04 aprilie 2014

      buna reteta

    • Fara foto

      Olaru Doru , 04 aprilie 2014

      BUN PESTE!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

      Multumesc mult dragii mei...

    • Fara foto

      George Patraulea , 21 noiembrie 2013

      o reteta adevarata......peste frumos si gustos....bibanelul zglobiu

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 octombrie 2013

      ma bucur ca-ti place Flori...

    • Fara foto

      Flori Ianau , 23 octombrie 2013

      hmm...c bunatate!!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Multumesc...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustos si frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Multumesc mult...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Valentina draga mea,arata de nota 10 cu multe stelute.Ai votul meu,pentru acest biban in saramura,mmmm ce pofta mi-ai facut.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Multumesc...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Ce bine arata !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Multumesc...

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

      Foarte buna saramura!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Va multumesc tuturor...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

      Nu am mai mincat demult o saramura..a ta arata ca alimenteaza ,delicioasa :)

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buna saramura!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      o bunatate!

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Solzii de biban se curata, dar mai greu. Pentru ai curata mai usor, oparim pestii mai intai in apa fierbinte.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bun!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Inca o reteta grozava cu peste. Felicitari !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte buna! Eu prefer sa coc inainte rosiile si ardeiul si abia apoi sa le adaug in saramura. Mai pun putin otet si cateva frunze de patrunjel.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Valy...asa-i ca sotul tau a fost la pescuit in ultima perioada ? Minunata saramura !

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 15 mai 2010

      Foarte bun!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

26 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg biban
  • 7 - 8 rosii proaspete sau congelate
  • 3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar
  • 1-2 capatani de usturoi sau dupa gust
  • (se pot pune si cateva fire de usturoi verde)
  • 1-2 buc. ardei iute sau dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri de otet de mere
  • o legatura patrunjel
  • sare, dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Pastrav cu ierburi proaspete la cuptor