autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap

Autor: anghel mihai (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anghel mihai (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 martie 2009

Ingrediente
1 crap 2-3 kg, 2 ardei grasi, 4-5 catei de usturoi, 3-4 rosii bine coapte, 1 ardei iute, 3 linguri de pasta de tomate, sare, piper, patrunjel verde, leustean verde

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se portioneaza crapul eviscerat fara a se desolzii si se da la gratarul bine incins, mai intai cu partea cu solzi.

Dupa ce se coace bine pe aceasta parte (solzii se ard complet), se intoarce pestele pe cealalta parte pana ce capata o culoare aramie.
In timp ce se coace pestele se pun pe gratar ardeii grasi, rosiile si ardeiul iute si se coc bine.
Dupa coacere rosiile si ardeii se curata de coaja, se taie in bucatele mici si se adauga intr-o cratita in care a fiert 1 1/2 litrii de apa cu sare. Se adaug usturoiul taiat marunt,se fierb tote ingredientele bine si la sfarsit se adauga pasta de tomate si se adauga piper dupa gust.
Pestele facut la gratar se curata de zgura formata pe partea cu solzii si se adauga in saramura preparata, se adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt si se pune cratita acoperita cu un capac pe gratarul inca incins.
Se serveste cu mamaliguta calda si ornat cu felii de lamaie si morcov ras folosit pentru ornarea farfuriilor in care se serveste saramura conform imaginatiei fiecarui bucatar.
Sa nu uitam sa alaturam la masa ardei iute si un vin alb sec.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.Gratarul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Fripturi
Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Saramura de crap cu legume ratatouille si galuste de mamaliga

Bucata de crap se spala,se inlatura solzii si se curata interiorul,apoi se taie rondele de 3cm grosime. Se

4 voturi    5 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 1 crap 2-3 kg
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3-4 rosii bine coapte
  • 1 ardei iute
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean verde

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Pastrav pe varza la cuptor
Cookie Settings