Se portioneaza crapul eviscerat fara a se desolzii si se da la gratarul bine incins, mai intai cu partea cu solzi.
Dupa ce se coace bine pe aceasta parte (solzii se ard complet), se intoarce pestele pe cealalta parte pana ce capata o culoare aramie.
In timp ce se coace pestele se pun pe gratar ardeii grasi, rosiile si ardeiul iute si se coc bine.
Dupa coacere rosiile si ardeii se curata de coaja, se taie in bucatele mici si se adauga intr-o cratita in care a fiert 1 1/2 litrii de apa cu sare. Se adaug usturoiul taiat marunt,se fierb tote ingredientele bine si la sfarsit se adauga pasta de tomate si se adauga piper dupa gust.
Pestele facut la gratar se curata de zgura formata pe partea cu solzii si se adauga in saramura preparata, se adauga leusteanul si patrunjelul tocat marunt si se pune cratita acoperita cu un capac pe gratarul inca incins.
Se serveste cu mamaliguta calda si ornat cu felii de lamaie si morcov ras folosit pentru ornarea farfuriilor in care se serveste saramura conform imaginatiei fiecarui bucatar.
Sa nu uitam sa alaturam la masa ardei iute si un vin alb sec.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii