autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap

Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
crap sau caras, 3-4 rosii,o capatana de usturoi, un ardei iute,patrunjel verde, 100ml ulei,condimente:sare, piper, cimbru(de preferat proaspat, din gradina).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea la gratar, pentru o savoare deosebita, dupa care se portioneaza, daca este mai mare sau se lasa asa neportionat, dupa preferinta.

Separat vom face saramura - punem apa la fiert cu rosiile coapte si ele pe gratar, decojite si taiate cubulete, adaugam si uleiul, usturoiul pasta sau taiat felii subtiri, ardeiul iute, sare, piper si cimbru.

Dupa ce a fiert, se va introduce pestele in saramura si se mai lasa la fiert 5-10 minute, se mai potriveste gustul si se adauga verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.Gratarul

4 voturi    3 comentarii
40 min
Fripturi
Saramura de crap

Saramura de crap

Se curata capatana bine la urechi de branhii,se spala.Se taie pestele se portioneaza si punem la

13 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mul pestele...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

26 voturi

Ingrediente

  • crap sau caras
  • 3-4 rosii,o capatana de usturoi
  • un ardei iute,patrunjel verde
  • 100ml ulei,condimente:sare
  • piper
  • cimbru(de preferat proaspat
  • din gradina).

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen Enache
ciuperci umplute

ciuperci umplute

Se rup cotoarele ciupercilor si se taie cuburi mici, apoi se taie la fel si rosiile si se amesteca

7 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive
Plachie de peste

Plachie de peste

Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar

19 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mul pestele...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Stiuca Umpluta