autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Saramura de crap

Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Carmen Enache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 iulie 2009

Ingrediente
crap sau caras, 3-4 rosii,o capatana de usturoi, un ardei iute,patrunjel verde, 100ml ulei,condimente:sare, piper, cimbru(de preferat proaspat, din gradina).

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

26 voturi

Mod de preparare

Pestele se spala bine si se sareaza din timp, e bine sa-l lasam asa cateva ore. Recomand coacerea la gratar, pentru o savoare deosebita, dupa care se portioneaza, daca este mai mare sau se lasa asa neportionat, dupa preferinta.

Separat vom face saramura - punem apa la fiert cu rosiile coapte si ele pe gratar, decojite si taiate cubulete, adaugam si uleiul, usturoiul pasta sau taiat felii subtiri, ardeiul iute, sare, piper si cimbru.

Dupa ce a fiert, se va introduce pestele in saramura si se mai lasa la fiert 5-10 minute, se mai potriveste gustul si se adauga verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Intii se spala bine pestele dupa care se presara cu sare gronjoasa si se lasa citeva minute dupa

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Imi place tare mul pestele...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

26 voturi

Ingrediente

  • crap sau caras
  • 3-4 rosii,o capatana de usturoi
  • un ardei iute,patrunjel verde
  • 100ml ulei,condimente:sare
  • piper
  • cimbru(de preferat proaspat
  • din gradina).

Raporteaza reteta

Retete
de Carmen Enache
ciuperci umplute

ciuperci umplute

Se rup cotoarele ciupercilor si se taie cuburi mici, apoi se taie la fel si rosiile si se amesteca

7 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive
Plachie de peste

Plachie de peste

Se curata si se spala bine pestele, se condimenteaza si se stropeste cu putin ulei de masline, iar

19 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mul pestele...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Dorada umpluta pe pat de legume