autor:

silviana maftei

» » Fripturi

Saramura de crap

Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: silviana maftei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
2 Bucati crap (poate fi si de platica, biban), 4 rosii, 2-3 ardei grasi, 5-6 catei de usturoi, 3 fire patrunjel frunze, 3 fire leustean frunze, 50 ml ulei, 500-800 g sare grunjoasa, piper, boia sau un ardei iute, 1 litru apa fiarta

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Se curata pesti de intestine si branhii, se spala, se imbraca abundent cu sarea grunjoasa.
Gratarul trebuie sa fie incins, se coc pe ambele parti (este copt cind carnea devine alba).
Se curata de sarea grunjoasa de partile arse.
Se coc rosile, ardeii se decojesc de pielite si se taie fasii.
Se toaca leusteanul, patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, se pun in vasul in care doriti sa serviti saramura. Se aseaza pestele peste verdeturi se toarna apa clocotita si uleiul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de crap" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Saramura de crap

Saramura de crap

Pestele portionat se unge pe ambele parti cu putin ulei si condimente si se da la rece cateva ore.

4 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste
File de crap la cuptor cu saramura

File de crap la cuptor cu saramura

Dupa ce a fost curata si spalat bine crapul se fileteaza ,apoi se portioneaza se condimenteaza si

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 decembrie 2009

    Hmmm,ce bunnnnnnnnnnnnnn!!!

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

    Foarte bun.Reteta perfecta.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009

    Apetisant

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 Bucati crap (poate fi si de platica
  • biban)
  • 4 rosii
  • 2-3 ardei grasi
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 fire patrunjel frunze
  • 3 fire leustean frunze
  • 50 ml ulei
  • 500-800 g sare grunjoasa
  • piper
  • boia sau un ardei iute
  • 1 litru apa fiarta

Raporteaza reteta

Retete
de silviana maftei
socata

socata

intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

Chec cu rahat, nuca, cacao si stafide

-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri -albusurile cu zaharul

67 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
cremsnit cu stafide

cremsnit cu stafide

aluatul pt foi ouale, uleiul,smintina,se amesteca se pune atita faina cit sa rezulte un aluat

12 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Hmmm,ce bunnnnnnnnnnnnnn!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pranz de dieta