Curatam pestele, il spalam si il crestam pe spate in cateva locuri locuri. Il saram, apoi il prajim pe gratar sau pe o tabla pe care am presarat sare grunjoasa.Il frigem pe ambele parti. Pe aceeasi tabla prajim rosiile, ardeiul gras si un ardei iute. Dupa ce s-au fript punem pestele intr-un vas termorezistent.Pregatim saramura fierband apa cu sare, ulei, usturoiul, verdeata, piperul, pana ajunge la punctul de fierbere, apoi adaugam si legumele si ardeiul iute fripte pe tava. Lasam sa fiarba impreuna 3-4 minute, apoi turnam peste peste. Lichidul trebuie sa fie suficient pentru a-l acoperi.
Punem pestele cu saramura la cuptor pentru inca 10-15 minute la 200°C, astfel incat sa se intrepatrunda toate aromele. Cand este gata presaram patrunjel verde tocat marunt. Servim saramura cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Reteta oferita de Divainbucatarie.ro

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii