autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

saramura de peste

Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2006

Ingrediente
2kg peste (de preferat mai multe feluri) ,4 ardei grasi, 5 rosii,2ardei iuti,1capatana usturoi ,1legatura patrunjel, 100ml ulei.,200 otet (dupa gust), 2linguri bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

252 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt.

Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati felii), usturoiul (facut maioneza), patrunjelul (jumatate tocat) si bulionul, ptr 30 min.

Dupa ce s-au fiert se adauga pestele copt, sarea (dupa gust) si patrunjelul. Se mai lasa la fiert ptr 5 min. Se serveste cald sau rece. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Preparare: Se pune pestele,rosiile si ardeiul pe gratar pe un pat de sare grunjoasa, . Cand este

89 voturi    13 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei

Storcator citrice

- 15 %
229.99 lei
195.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cojocariu Maria , 21 februarie 2015

    da e f buna !

  • Fara foto

    matei ioana maria , 02 decembrie 2013

    pejte cu saramura

  • Fara foto

    alex , 12 iunie 2010

    ma joc metin2

    • Fara foto

      sadasd , 28 aprilie 2010

      sa nu adaugi un pic de cimbru? nu se poate asa ceva.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Reteta e super,dar eu coc toate legumele.

    • Fara foto

      cristi , 27 noiembrie 2009

      aaaaaaa, e totu perfect dar ai uitat de leustean. eu nu as pune delicat, dar asta e o optiune personala.

    • Fara foto

      roxette , 30 august 2009

      Aceasi reteta o fac de ani de zile cu exceptia legumelor ...pe care le coc...incercat si nu o sa regretati.....

    • Fara foto

      Stefania. , 13 august 2009

      Am facut-o si a iesit super, numai ca nu i-am mai pus bulion. Am pus rosii destule. A fost super, am sa mai fac. Asta e reteta dupa care facea si tatal meu saramura... cat am cautat-o.... Felicitari!

    • Fara foto

      toma , 25 martie 2009

      Adaugati si putin delikat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

252 voturi

Ingrediente

  • 2kg peste (de preferat mai multe feluri) ,4 ardei grasi
  • 5 rosii,2ardei iuti,1capatana usturoi ,1legatura patrunjel
  • 100ml ulei.,200 otet (dupa gust)
  • 2linguri bulion

Raporteaza reteta

matei ioana maria

pejte cu saramura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Hering marinat cu legume