autor:

» » Mancaruri cu peste

saramura de peste

Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marius cristinel natarasu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 19 ianuarie 2006

Ingrediente
2kg peste (de preferat mai multe feluri) ,4 ardei grasi, 5 rosii,2ardei iuti,1capatana usturoi ,1legatura patrunjel, 100ml ulei.,200 otet (dupa gust), 2linguri bulion

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

252 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt.

Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati felii), usturoiul (facut maioneza), patrunjelul (jumatate tocat) si bulionul, ptr 30 min.

Dupa ce s-au fiert se adauga pestele copt, sarea (dupa gust) si patrunjelul. Se mai lasa la fiert ptr 5 min. Se serveste cald sau rece. POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste

Saramura de peste

Curatam peste si il spalam bine. Il presaram cu sare apoi il trecem prin malai si il asezam pe gratarul

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Cojocariu Maria , 21 februarie 2015

    da e f buna !

  • matei ioana maria , 02 decembrie 2013

    pejte cu saramura

  • alex , 12 iunie 2010

    ma joc metin2

    • sadasd , 28 aprilie 2010

      sa nu adaugi un pic de cimbru? nu se poate asa ceva.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Reteta e super,dar eu coc toate legumele.

    • cristi , 27 noiembrie 2009

      aaaaaaa, e totu perfect dar ai uitat de leustean. eu nu as pune delicat, dar asta e o optiune personala.

    • roxette , 30 august 2009

      Aceasi reteta o fac de ani de zile cu exceptia legumelor ...pe care le coc...incercat si nu o sa regretati.....

    • Stefania. , 13 august 2009

      Am facut-o si a iesit super, numai ca nu i-am mai pus bulion. Am pus rosii destule. A fost super, am sa mai fac. Asta e reteta dupa care facea si tatal meu saramura... cat am cautat-o.... Felicitari!

    • toma , 25 martie 2009

      Adaugati si putin delikat.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

252 voturi

Ingrediente

  • 2kg peste (de preferat mai multe feluri) ,4 ardei grasi
  • 5 rosii,2ardei iuti,1capatana usturoi ,1legatura patrunjel
  • 100ml ulei.,200 otet (dupa gust)
  • 2linguri bulion

Raporteaza reteta

matei ioana maria

pejte cu saramura

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor