autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
1 pui, 2 rosii, 2 ardei grasi, 1/2 gogosar, 1 capatana usturoi, 2 ardei iuti, 1 morcov, 1 ceapa, 2 linguri ketchup de casa, 2 linguri ulei, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.
Curatam si spalam bine si legumele.
Pulpele le dezosam.
Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.
Prajim bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.
Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.
Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.
Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.
Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.
Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt.
Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !
Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat dupa stersul cu paine.
Pofta mare !

Mai multe poze , gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/saramura-de-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura de pui

Saramura de pui

Spalam carnea de pui ,o crestam putin si o condimentam cu sare, piper, condimente pentru carne de

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Aripi de pui picante, la gratar, in saramura

Obs: Torefierea boabelor de coriandru si chimen presupune prajirea uscata a acestora cca 1-2 min,

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Manina R. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Cred ca este foarte buna. Si eu practic destul de frecvent saramura mai ales ca Duminica facand seara gratar, imi pun si eu acolo un pieptisor de pui sa se prajeasca caci alt gust ii dau carbunii, insa eu o fac mult mai simplu:din rosii coapte decojite, ceapa, ardei kapia copti usturoi si rosii pasate (suc de rosii) pe care le fierb ca sa iasa un sos nici prea gros dar nici prea apos. A fost doar o sugestie.........

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Chiar ca iti face pofta O facem la vara?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Delicios!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Vai, vai , ce bine arata ! As putea da o fuga si eu pana la Oradea ,ce zici?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Ce bine arata yumi,yumi....pot veni la masa? nu vin cu mana goala hi,hi, aduc praji:)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manina R. (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna. Si eu practic destul de frecvent saramura mai ales ca Duminica facand seara gratar, imi pun si eu acolo un pieptisor de pui sa se prajeasca caci alt gust ii dau carbunii, insa eu o fac mult mai simplu:din rosii coapte decojite, ceapa, ardei kapia copti usturoi si rosii pasate (suc de rosii) pe care le fierb ca sa iasa un sos nici prea gros dar nici prea apos. A fost doar o sugestie.........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Curry de curcan si orez cu legume