Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.
Curatam si spalam bine si legumele.
Pulpele le dezosam.
Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.
Prajim bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.
Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.
Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.
Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.
Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.
Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt.
Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !
Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat dupa stersul cu paine.
Pofta mare !
Mai multe poze , gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/saramura-de-pui.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii