autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Saramura de pui

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
1 pui, 2 rosii, 2 ardei grasi, 1/2 gogosar, 1 capatana usturoi, 2 ardei iuti, 1 morcov, 1 ceapa, 2 linguri ketchup de casa, 2 linguri ulei, patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.
Curatam si spalam bine si legumele.
Pulpele le dezosam.
Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.
Prajim bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.
Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.
Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.
Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.
Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.
Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt.
Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !
Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat dupa stersul cu paine.
Pofta mare !

Mai multe poze , gasiti la mine pe blog:
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/saramura-de-pui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Saramura din piept de pui

Saramura din piept de pui

Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete. Rosiile

16 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
SARAMURA DIN PULPE DE PUI

SARAMURA DIN PULPE DE PUI

Se pune gratarul la incins,se spala bine pulpele,se condimenteaza apoi se pun pe gratar.Pana se fac

9 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

  • 5 comentarii

  • Manina R. (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Cred ca este foarte buna. Si eu practic destul de frecvent saramura mai ales ca Duminica facand seara gratar, imi pun si eu acolo un pieptisor de pui sa se prajeasca caci alt gust ii dau carbunii, insa eu o fac mult mai simplu:din rosii coapte decojite, ceapa, ardei kapia copti usturoi si rosii pasate (suc de rosii) pe care le fierb ca sa iasa un sos nici prea gros dar nici prea apos. A fost doar o sugestie.........

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

    Chiar ca iti face pofta O facem la vara?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Delicios!*****

    • Daniela

      Daniela (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Vai, vai , ce bine arata ! As putea da o fuga si eu pana la Oradea ,ce zici?

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Ce bine arata yumi,yumi....pot veni la masa? nu vin cu mana goala hi,hi, aduc praji:)))

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Manina R. (Chef de cuisine)

Cred ca este foarte buna. Si eu practic destul de frecvent saramura mai ales ca Duminica facand seara gratar, imi pun si eu acolo un pieptisor de pui sa se prajeasca caci alt gust ii dau carbunii, insa eu o fac mult mai simplu:din rosii coapte decojite, ceapa, ardei kapia copti usturoi si rosii pasate (suc de rosii) pe care le fierb ca sa iasa un sos nici prea gros dar nici prea apos. A fost doar o sugestie.........

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Ficatei in sos de smantana