Saramura de pui

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Saramura de pui

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 rosii
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 gogosar
  • 1 capatana usturoi
  • 2 ardei iuti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri ulei
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam puiul, il transam si il spalam bine , apoi il lasam sa se scurga.

Curatam si spalam bine si legumele.

Pulpele le dezosam.

Legumele spalate si bine sterse le punem pe gratar la copt, impreuna cu pulpele dezosate.Jumatate din ardeii iuti ii punem deoparte, numai 1/2 ii coacem.

Prajim bucatile de carne bine pe ambele parti , pina se rumenesc frumos.

Ceapa o lasam intreaga, cealalta 1/2 de ardei iuti si gogosar le taiem felii, la fel si usturoiul si morcovul.

Legumele taiate impreuna cu ceapa,1/2 din usturoi, sare si piper, le punem la fiert.

Rosia si ardeii copti ii curatam de pielita si ii taiem marunt, impreuna cu 4 catei de usturoi.

Carnea bine rumenita o punem intr-un vas termorezistent, adaugam sosul lasat pe gratar , precum si rosiile, ardeii si usturoiul taiate marunt.

Zeama fiarta cu morcovii o punem pete carnea rumenita , impreuna cu rosiile, ardeii , patrunjeleul verde si usturoiul taiate marunt.

Stiu ca veti spune ca adevarata saramura se serveste cu mamaliguta. Dar...eu am ales pilaful de orez cu patrunjel verde , servit alaturi de salata verde. O minunatie !

Farfuriile nu mai aveau nevoie de spalat dupa stersul cu paine.

Pofta mare !

Mai multe poze , gasiti la mine pe blog:

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2012/10/saramura-de-pui.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise