autor:

gily

» » Mancaruri cu peste

Saramura de scrumbie

Autor: gily (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gily (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
2 scrumbii, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , usturoi verde, , 3 ardei capia (copti), , patrunjel, leustean, busuioc, oregano- toate proaspete, , sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade. Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor. Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste caepa si usturoi. Ardeiul dupa ce a fost copt se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot, se adauga verdeata si se opreste focul.

Se poate servi cu mamaliga .



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
Creveti si calamari cu legume

Creveti si calamari cu legume

Intr-un wok se pune apa, iar cand aceasta da in clocot se adauga calamarul, crevetii si restul ingredientelor,

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Esti un adevarat bucatar. Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      Agatha_Restaurant (Bucatar sef) , 23 aprilie 2010

      Foarte gustoasa. Restaurantul Agatha o va pune in meniu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata grozav saramurica ta...Imi place tare mult pestele...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cred ca e foarte buna, nu am mancat niciodata! o sa incerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gily
BURITTO

BURITTO

Toate ingredientele se taie julien, se trag intr-o tigaie cu ulei incins. in prealabil se incinge

15 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline, in care se fac 3 paturi formate din: rondele de rosii,

31 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
VARZA -A -LA GILY

VARZA -A -LA GILY

Varza de toaca si se pune la fiert. Alaturi intr-o tigaie se pune carnea la calit, cand este aproape

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

8 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu sos la Dubletta