autor:

gily

» » Mancaruri cu peste

Saramura de scrumbie

Autor: gily (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gily (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2010

Ingrediente
2 scrumbii, , 4 rosii, , 3 cepe verzi, , usturoi verde, , 3 ardei capia (copti), , patrunjel, leustean, busuioc, oregano- toate proaspete, , sare si piper.

Dificultate: Medie Timp: 45 min

15 voturi

Mod de preparare

Pestele se curata, se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se baga in cuptor 30-40 min. la 180 grade. Pentru saramura: se taie ceapa si usturoiul si se calesc. Intre timp rosiile au fost puse in apa clocotita cca 3-4 min. ca sa se poata decoji mai usor. Dupa ce au fost decojite, au fost taiate in sferturi si adaugate peste caepa si usturoi. Ardeiul dupa ce a fost copt se taie si se adauga in tigaie. Spre final se adauga 300 ml apa, se lasa sa dea in clocot, se adauga verdeata si se opreste focul.

Se poate servi cu mamaliga .



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de scrumbie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
hering la cuptor

hering la cuptor

Heringul se curata (capul si aripioarele se arunca) si se spala cu apa rece. Apoi se transeaza in

13 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Racituri cu file de cod

Racituri cu file de cod

Curatam morcovul si il taiem in doua, la fel si pastarnacul. Ceapa o curatam si o spalam. Fileul

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2011

    Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

    Foarte bine arata.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Esti un adevarat bucatar. Felicitari inca odata.

    • Fara foto

      Agatha_Restaurant (Bucatar sef) , 23 aprilie 2010

      Foarte gustoasa. Restaurantul Agatha o va pune in meniu.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      Arata grozav saramurica ta...Imi place tare mult pestele...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      cred ca e foarte buna, nu am mancat niciodata! o sa incerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

45 min

15 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gily
BURITTO

BURITTO

Toate ingredientele se taie julien, se trag intr-o tigaie cu ulei incins. in prealabil se incinge

15 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

PASTRAV PE PAT DE LEGUME LA CUPTOR

Tava de cuptor se unge cu ulei de masline, in care se fac 3 paturi formate din: rondele de rosii,

31 voturi    11 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
VARZA -A -LA GILY

VARZA -A -LA GILY

Varza de toaca si se pune la fiert. Alaturi intr-o tigaie se pune carnea la calit, cand este aproape

3 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Am pregatit de multe ori saramura de scrumbie,e preferata mea...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Mai intai vom pregati aluatul, ca sa aiba timp sa se odihneasca. Intr-un vas punem faina si sarea, peste care vom adauga untul rece,

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lup de mare cu legume si orez negru Lup de mare cu legume si orez negru

Pestele curatat se pune la marinat pentru cel putin 30 min, impreuna cu continutul plicului de condiment lichid. Dupa marinare punem

0 voturi    0 comentarii
55 min
Mancaruri cu peste
Cod in crusta de malai si legume la abur