autor:

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Saratele

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 foaie de aluat pt foietaj (400 g), 100 g telemea, 100 g cascaval, 1 ou, mac sau susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

Foaia de aluat o ungem cu oul batut.Separat dam pe razatoarea fina telemeaua si cascavalul,le amestecam apoi presaram peste aluat. Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza. Taiem fasii,punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 de minute,pana se aureste branza.
Daca veti coace in doua ture puneti saratelele necoapte la frigider,sa nu se inmoaie aluatul prea tare,sa le puteti transfera in tava. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

8 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

14 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza

  • 5 comentarii

  • Elena , 12 iunie 2013

    Sunt foarte bune, se fac foarte repede, dar....in tava nu trebuie neaparat pus nimic, nici macar unsa, deoarece acest foetaj nu se lipeste.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Sunt foarte bune si usor de facut .

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Excelent! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat pt foietaj (400 g)
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • mac sau susan

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Elena

Sunt foarte bune, se fac foarte repede, dar....in tava nu trebuie neaparat pus nimic, nici macar unsa, deoarece acest foetaj nu se lipeste.

Retete

din Aperitive cu brinza

Porumb crocant cu topping de telemea Porumb crocant cu topping de telemea

Am uscat cu un prosop porumbul fiert și l-am așezat pe grill cca 3 minute, cât să devină puțin crocant. Am adăugat untul

1 vot    0 comentarii
10 min
Aperitive
Biscuiti cu parmezan Biscuiti cu parmezan

Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu telemea si rosii