autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Aperitive

Saratele

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2009

Ingrediente
1 foaie de aluat pt foietaj (400 g), 100 g telemea, 100 g cascaval, 1 ou, mac sau susan

Dificultate: Redusa Timp: 1h

16 voturi

Mod de preparare

Foaia de aluat o ungem cu oul batut.Separat dam pe razatoarea fina telemeaua si cascavalul,le amestecam apoi presaram peste aluat. Presaram si mac sau susan. Apoi cu un sucitor tasam bine amestecul de branza. Taiem fasii,punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 200 grade pentru 20 de minute,pana se aureste branza.
Daca veti coace in doua ture puneti saratelele necoapte la frigider,sa nu se inmoaie aluatul prea tare,sa le puteti transfera in tava. ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu brinza
Saratele la presa

Saratele la presa

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem

27 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Saratele

Saratele

Se dizolva drojdia in vin,se adauga apoi sarea,margarina si faina.Se framanta bine.Se intinde o foaie

8 voturi    12 comentarii
20 min
Retete de post
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena , 12 iunie 2013

    Sunt foarte bune, se fac foarte repede, dar....in tava nu trebuie neaparat pus nimic, nici macar unsa, deoarece acest foetaj nu se lipeste.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2010

    Sunt foarte bune si usor de facut .

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Excelent! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

16 voturi

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat pt foietaj (400 g)
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • mac sau susan

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Elena

Sunt foarte bune, se fac foarte repede, dar....in tava nu trebuie neaparat pus nimic, nici macar unsa, deoarece acest foetaj nu se lipeste.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu brinza

Tarta cu legume si branza de capra Tarta cu legume si branza de capra

Intai pregatim legumele. Taiem vanata felii rotunde, le ungem cu ulei de masline si le frigem in cuptor pana se rumenesc putin, 15-20

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Mamaliga cu branza (in straturi) Mamaliga cu branza (in straturi)

Acest preparat se serveste foarte des in zona Ardealului, mai ales la tara. In timpul vacantelor petrecute la tara, nu exista saptamana

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Mamaliguta cu smantana si branza