autor:

Maria-Luiza

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri

Saratele

Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria-Luiza (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2009

Ingrediente
2 pachete unt(margarina), 300 ml lapte, 1200 gr faina, 50 gr drojdie de bere, 200gr cascaval, 2 oua, o lingurita sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

400gr faina,untul,laptele,sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte,se amesteca bine.Se mai adauga 400gr faina si se amesteca bine,apoi se adauga inca 400gr faina si se framanta foarte bine.Se intinde pe masa de lucru,se impatureste in 4,iar se intinde si iar se impatureste,repetand aceasta operatie de 4 ori.Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se tine la frigider pentru 30 de minute.Se intind foile.Fiecare foaie se unge cu ou batut si se presara cascaval ras.Cascavalul se taseaza bine cu sucitorul.Se taie fasii sau forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,care se va da la cuptor pentru 15-20 de minute.Se lasa sa se raceasca si se servesc.Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Saratele cu cascaval

Saratele cu cascaval

Am avut oaresce sufletei in vizita si neavand nimic dulce prin casa...am executat contrariul. Am

5 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza
Saratele cu branza

Saratele cu branza

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de

79 voturi    25 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    Bine venite la orice masa de sarbatoare!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

    Bune si frumoase!

  • Ramona

    Ramona (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

    si mie imi plac foarte mult, dar in ultima vreme am rennuntat sa le mai fac, pentru ca imi ia destul de mult timp...insa merita efortul. Reteta mea -de la bunica!-este asemanatoare.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2009

      Mie imi plac oricum...in loc de margarina eu pun untura de porc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Bun,bun,bun...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Bune de tot. Eu le presar cu susn,cscaval sau cu mac

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 03 august 2009

      Nu folosesc chimen,nu imi place,iar deasupra nu pun cascaval ci mac,sare sau susan,dar sunt sigura ca sunt bune si cu cascaval.....felicitari.

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 31 iulie 2009

      Şi mie îmi plac tare mult Sărăţelele!!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Si eu pun cimen.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iulie 2009

      Felicitari pentru prezentare. Eu mai adaug in compozitie si chimen...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Cu ani in urma noi coceam saratelele in presa, erau f frumoase.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 iunie 2009

      Bun,bun,bun.Eu adaug chimen in compozitie,in rest e ok.

    • Laura Teodora

      Laura Teodora (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Si noi punem chimen cand facem acasa. Si deasupra susan. Mie mi-l place putin mai ars. Sarat si ars.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Eu mai pun si un pic de chimen in compozitie , da un gust special, si pe deasupra pun uneori si mac........un preparat delicios...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • 2 pachete unt(margarina)
  • 300 ml lapte
  • 1200 gr faina
  • 50 gr drojdie de bere
  • 200gr cascaval
  • 2 oua
  • o lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Maria-Luiza
Bomboane Rafaello

Bomboane Rafaello

Se amesteca untul spuma cu zaharul pudra. Se adauga foile de napolitana sfaramate,laptele praf si

25 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Negresa

Negresa

Blatul: Intr-un caston se pun:faina,zahar,zahar vanilat, cacao,praf de copt,esenta de rom,un praf

107 voturi    12 comentarii
30 min
Retete de post
Cornulete cu unt

Cornulete cu unt

Se mixeaza untul cu zaharul,pana cand acesta din urma nu se mai simte deloc in compozitie,apoi se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Bine venite la orice masa de sarbatoare!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Prajituri
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu frisca si straciatella