400gr faina,untul,laptele,sarea si drojdia dizolvata in 3-4 linguri lapte,se amesteca bine.Se mai adauga 400gr faina si se amesteca bine,apoi se adauga inca 400gr faina si se framanta foarte bine.Se intinde pe masa de lucru,se impatureste in 4,iar se intinde si iar se impatureste,repetand aceasta operatie de 4 ori.Aluatul se pune intr-o folie de plastic si se tine la frigider pentru 30 de minute.Se intind foile.Fiecare foaie se unge cu ou batut si se presara cascaval ras.Cascavalul se taseaza bine cu sucitorul.Se taie fasii sau forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,care se va da la cuptor pentru 15-20 de minute.Se lasa sa se raceasca si se servesc.Pofta buna!!!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii