Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.
Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.
A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.
Se ung (pe suprafata de lucru) cu un ou batut(cu putina sare si piper),apoi,se presara(tot pe suprafata de lucru) cu sare mare si chimen.
Pe urma,se aseaza pe o tava neunsa si se dau la cuptor,la foc mediu, cca 20-25 minute.Trebuie sa fie putin rumene.
Se scot din tava fierbinti(cind se racesc,se rup).
Se servesc reci.
Eu am facut o portie si jumatate.Asa fac, de obicei.
Timpul de preparare e lung,are si noaptea.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii