autor:

husni

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 04 ianuarie 2010

Ingrediente
Reteta asta o am de la bunica de prin anul 1984de atunci o fac des., , -350 g faina, -250 g margarina f.moale, -1 lingurita de sare, -lapte cit cuprinde, , Deasupra se foloseste 1 ou,sare cit mai mare(zgronturoasa) si chimen.

Dificultate: Redusa Timp: 8h

38 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.
Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.
A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.
Se ung (pe suprafata de lucru) cu un ou batut(cu putina sare si piper),apoi,se presara(tot pe suprafata de lucru) cu sare mare si chimen.
Pe urma,se aseaza pe o tava neunsa si se dau la cuptor,la foc mediu, cca 20-25 minute.Trebuie sa fie putin rumene.
Se scot din tava fierbinti(cind se racesc,se rup).
Se servesc reci.
Eu am facut o portie si jumatate.Asa fac, de obicei.
Timpul de preparare e lung,are si noaptea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele din faina de secara cu seminte

Saratele din faina de secara cu seminte

Intr-o cratita amestecam faina cu uleiul si il facem faramituri, dupa care adaugam quakerul, sarea,si

2 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    IACOMI (Maestru bucatar):

    Super bune ! Am facut portie dubla :) dar sa topit imediat . Multumesc pentru reteta !

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Breithaupt Gabriela , 08 decembrie 2015

    Excelenta reteta.

  • Anca_Lup

    Anca_Lup (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2015

    Deasupra pun mac,chimen niciodata,nu ne place!

  • Fara foto

    Guzumas Adrian , 29 noiembrie 2014

    Si eu fac foarte des sărățele dar este tot cu untura si branza sarata de oaie si drojdie, sunt foarte gustoase

    • Fara foto

      Plumbu Liliana , 23 octombrie 2014

      nu se pune drojdie ...

    • Fara foto

      Ioana Luciana Stefànescu , 23 octombrie 2014

      Se pune in frigider????

    • Fara foto

      Viorica Apostol , 05 octombrie 2014

      nu se pune drojdie

    • Fara foto

      Cosmin Mindroane , 02 octombrie 2014

      am si eu o reteta foarte veche, fac saratele destul de des, dar reteta mea este cu untura in loc de margarina +branza sarata de oaie, sunt foarte bune

    • Fara foto

      Radita Pirlog , 01 octombrie 2014

      am facuto si eu cu ani in urma,in aluat puneam si un ou si branza sarata de oaie

    • Fara foto

      Iuliana Cosenco , 01 octombrie 2014

      ati uitat ceva drojdia

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2010

      Arata super saratelele tale si cred ca sunt foarte bune !

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Waw da ce bine arata!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2010

      un vot de la mine ,par foarte bune

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

8h

38 voturi

Ingrediente

  • Reteta asta o am de la bunica de prin anul 1984de atunci o fac des.
  • -350 g faina
  • -250 g margarina f.moale
  • -1 lingurita de sare
  • -lapte cit cuprinde
  • Deasupra se foloseste 1 ou,sare cit mai mare(zgronturoasa) si chimen.

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Breithaupt Gabriela

Excelenta reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Panettone