autor:

lacramioara vlad

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Saratele

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Ingrediente
1,5 kg faina, 3 oua, 400g margarina,2 linguri jumatate de sare mare, 1 ceasca cu lapte, 1 cub de drojdie, chimen cascaval sau brinza

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Se omogenizeaza margarina cu cantitatea de sare mare si cu 2 oua dupa care se adauga faina si drojdia dizolvata in lapte, obtinindu-se o coca cu consistenta potrivita care se va tine la rece 15 minute. Din aceasta coca se va intinde foi pe care le ungem cu ou si dupa dorinta se presara chimen, cascaval ras sau brinza. La final se decupeaza fie cu forma fie cu rotita zimtata diverse forme sau fisii care se coc la foc potrivit pina se rumenesc.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
saratele fragede

saratele fragede

* Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina

32 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele spirale din aluat de foietaj

Saratele spirale din aluat de foietaj

Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara

14 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg faina
  • 3 oua
  • 400g margarina,2 linguri jumatate de sare mare
  • 1 ceasca cu lapte
  • 1 cub de drojdie
  • chimen cascaval sau brinza

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Hajas ( Hajose )