autor:

lacramioara vlad

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Saratele

Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lacramioara vlad (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2006

Ingrediente
1,5 kg faina, 3 oua, 400g margarina,2 linguri jumatate de sare mare, 1 ceasca cu lapte, 1 cub de drojdie, chimen cascaval sau brinza

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Se omogenizeaza margarina cu cantitatea de sare mare si cu 2 oua dupa care se adauga faina si drojdia dizolvata in lapte, obtinindu-se o coca cu consistenta potrivita care se va tine la rece 15 minute. Din aceasta coca se va intinde foi pe care le ungem cu ou si dupa dorinta se presara chimen, cascaval ras sau brinza. La final se decupeaza fie cu forma fie cu rotita zimtata diverse forme sau fisii care se coc la foc potrivit pina se rumenesc.
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Saratele

Saratele

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins. Se da coca la

5 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Saratele din foietaj

Saratele din foietaj

Se incalzeste cuptorul la 200ºC.Se topeste untul si se unge foietajul.Se presara parmezanul,praful

14 voturi    6 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg faina
  • 3 oua
  • 400g margarina,2 linguri jumatate de sare mare
  • 1 ceasca cu lapte
  • 1 cub de drojdie
  • chimen cascaval sau brinza

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

5 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tarta cu caise din blat de pandispan