autor:

olteanu claudia

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele

Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: olteanu claudia (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2011

Ingrediente
1 ou, untura de porc 3-4 linguri, 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite otet, sare cca 1 lingurita, branza sfaramata cca 200 gr, apa calduta cca 1 cana si faina cat cuprinde, Ornamente: ou batut, cascaval/branza ras(a), seminte de susan si mac

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele de mai sus pana obtinem un aluat usor de intins.
Se da coca la frigider cca 30 minute inainte de folosire.
Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime,se unge cu ou batut, apoi se presara dupa preferinta cu cascaval sau branza (eu am pus niste cascavea = cas afumat), seminte de susan si mac.
Se pun in tava si se dau la cuptor pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele la presa

Saratele la presa

Se da branza pe razatoare.Se amesteca bine toate ingredientele si se adauga apa pana cand obtinem

29 voturi    12 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Saratele fragede

Saratele fragede

Incalzim putin laptele, cat sa fie usor caldut, adaugam o lingurita rasa de zahar si drojdia sfaramata.

12 voturi    8 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • olteanu claudia

    olteanu claudia (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2012

    La multi ani si tie draga mea Mihaela 11 :* Sa ai un an plin de realizari si de bucurii!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Bune!***** La Multi Ani 2012! draga mea.

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Arata destul de bine *****

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 1 ou
  • untura de porc 3-4 linguri
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu 3 lingurite otet
  • sare cca 1 lingurita
  • branza sfaramata cca 200 gr
  • apa calduta cca 1 cana si faina cat cuprinde
  • Ornamente: ou batut
  • cascaval/branza ras(a)
  • seminte de susan si mac

Raporteaza reteta

Retete
de olteanu claudia
Tort spirala pt Andrei

Tort spirala pt Andrei

Blat: Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca cu ulei;albusurile se bat spuma cu un praf

4 voturi    2 comentarii
1h
Torturi
Cozonaci

Cozonaci

Am pus faina intr-un lighean. Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin

5 voturi    1 comentariu
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Zumzarel

Tort Zumzarel

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi

olteanu claudia (Chef de cuisine)

La multi ani si tie draga mea Mihaela 11 :* Sa ai un an plin de realizari si de bucurii!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Grisine de dovleac