autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

SARATELE

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 martie 2009

Ingrediente
o cana untura sau un pachet unt(margarina), chimen, sare dupa gust, branza,cascaval dupa gust pt compozitie, cascaval ras pentru deasupra, 0,60 g drojdie de beredizolvata in apa calda, faina cat cuprinde, suc de rosii pt uns foile, 1 ou pt uns foile

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

28 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat mai moale,se intind foile(potrivite).Se ung cu compozitia obtinuta dintr-un ou batut cu putin suc de rosii,se presara cascaval ras si se taie betisoare.
Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina.
Daca ti-a placut reteta noastra "SARATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele spirale din aluat de foietaj

Saratele spirale din aluat de foietaj

Aluatul de foietaj se taie in 5 bucati egale. Se unge aluatul cu ou batut,se sareaza si se presara

15 voturi    6 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Saratele picante pentru cocktail

Saratele picante pentru cocktail

Se pun toate ingridentele in robotul de bucatarie cu lama metalica si se actioneaza pina se formeaza

8 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine):

    Saratelele sunt preferatele noastre si de aceea am gasit destule retete sa-i fac fericiti pe ai mei ,sa rontaie la televizor....

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Va multumesc mult...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Foarte bune, la ocazii.

  • Fara foto

    maria mihalache , 27 aprilie 2010

    Ce bune trebuie sa fie..........))))

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Va multumesc mult...

    • Anca Bordeianu

      Anca Bordeianu (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Foarte bune si foarte apreciate mai ales la aperitive.Eu fac din aluat de saratele mici minitarte si le umlu cu diferite umpluturi sarate sau mai putin sarate dupa gustul fiecaruia.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Bune rau saratelele tale !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata foarte bine si sigur sunt crocante si gustoase.

    • cristina a

      cristina a (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      mm... foarte bune.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

28 voturi

Ingrediente

  • o cana untura sau un pachet unt(margarina)
  • chimen
  • sare dupa gust
  • branza,cascaval dupa gust pt compozitie
  • cascaval ras pentru deasupra
  • 0,60 g drojdie de beredizolvata in apa calda
  • faina cat cuprinde
  • suc de rosii pt uns foile
  • 1 ou pt uns foile

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Floricica cu susan