Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen. Reteta delicioasa si usor de facut

Descopera cum sa prepari cele mai gustoase saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen. Reteta simpla, rapida, perfecta pentru orice ocazie!

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen. Reteta delicioasa si usor de facut

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 g faina
  • 100 g untura
  • 100 g unt
  • 100 g cascaval
  • 100 g branza cheddar
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri chimen
  • Pentru uns saratelele:
  • 1 ou cu putina sare
  • 2-3 linguri mac pentru presarat saratelele

Mod de preparare

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

Intre timp intr-un lighean se framanta faina cu untul, untura, care a fost in prealabil putin topita si apoi adaugam cascavalul ras si branza cheddar, oul batut, iar la sfarsit se inglobeaza laptele cu drojdia. Treptat, in cantitati mici pana obtinem un aluat nu prea tare care nu se lipeste de mana. Daca cascavalul si branza nu sunt prea sarate va trebui sa adaugam sare, in cazul meu am pus o lingurita de sare (dupa gust).

Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 30 minute intr-un loc caldut, acoperit cu un prosop.

Dupa ce s-a odihnit aluatul se va taia in doua bucati pe care le vom intinde pe masa de lucru, presarata cu putina faina, in doua foi nu prea groase aproximativ de 5mm.Cu ajutorul rotitei zimtate vom taia foaile sub forma de baghete, dupa preferinta, mai lungi sau mai scurte pe care le asezam in tava unsa cu putin ulei sau folosim hartie de copt. Le ungem cu oul in prealabil batut cu sare, iar la sfarsit presaram peste baghete seminte de mac

.Le dam la cuptorul preincalzit 15 minute, la temperatura de 180-200 grade. Le lasam pana se rumenesc si le scoatem, iar dupa ce s-au racit le asezam pe un platou.

Sunt foarte fragede si gustoase.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise