autor:

Nicusor

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu mac

Autor: Nicusor (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicusor (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 ianuarie 2011

Ingrediente
# 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat, # 1 galbenus, # 2-3 lingurite de mac, # 1 lingurita de sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Am urmarit-o pe sotia mea facand fel de fel de pateuri cu branza, cascaval, ciuperci sau carne. Au fost foarte, foarte bune. Si m-am gandit sa incerc si eu, dar mult mai simple, fara umplutura, un fel de saleuri sau saratele. Le-am presarat cu mac. Am fost foarte incantat de rezultat. A “furat” din saratelele mele toata familia. Mai fac si alta data, poate presar si putin cascaval ras. Ma mai gandesc.
Aluatul se decongeleaza aproximativ 2 ore la temperatura camerei. Apoi am intins aluatul pe masa de lucru (planseta. fundulet mai mare de bucatarie) si l-am taiat fasii cam de un deget latime cu un cutit fierbinte. Lungimea o las la aprecierea fiecaruia. Eu le-am facut cam de 10-12 cm. La inceput am vrut sa ma dau mare si le-am rasucit, cum am mai vazut la sotia mea si alte gospodine pricepute.
Am uns putin tava cu hartia de la margarina (sau de la unt), am pus saratelele in tava, una langa alta, nu chiar lipite. Am amestecat galbenusul cu sare si le-am uns cu o pensula pe care am gasit-o in bucatarie si le-am presarat cu putin mac.
Am preincalzit cuptorul, sincer sa fiu nu stiu la ce temperatura, dar presupun ca la aproximativ 200 grade Celsius si am data tava la cuptor pentru vreo 25 de minute. M-am mai uitat din cand in cand la ele si cand au capatat culoarea pe care am dorit-o, le-am scos. Cand am vazut ca rasuciturile mele s-au descretit, la a doua tava le-am pus drepte, tot asa, unse cu galbenus cu sare si cu mac si le-am dat la cuptor. Au iesit parca mai bune decat cele rasucite.
Le-am pus intr-un castronel, dupa ce s-au mai racit am gustat cate unul din fiecare, apoi am asteptat sa vad reactiile. S-a nimerit sa vina toata familia acasa cam in acelasi timp si s-au dat la saleurile mele. Abia am mai apucat si eu cateva.
Acum mi-am amintit ca am vazut la Habana, o prietena de pe site-ul si forumul gustos, ca le-a facut cu ardei picanti. Trebuie sa incerc si eu. Am prins curaj. Va povestesc alta data cum au iesit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu mac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu mac si susan

Saratele cu mac si susan

Branza se rade pe razatoare,sau se mixeaza la robot impreuna cu ouale pana devine o pasta.Se pune

7 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive cu brinza
Clatite cu dulceata de visine

Clatite cu dulceata de visine

Se pregateste un aluat mai subtire (ca o smintina groasa)din oua,sifon,faina care se bat fie cu telul

6 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Vărzar_Iuliana

    Vărzar_Iuliana (Chef de cuisine):

    Au ieșit delicioase!! Numai că eu în loc de mac am folosit chimin, au păpat toți pe săturate, nici nu știu când s-au terminat din farfurie, numai m-am trezit că nu mai sunt. Mulțumesc pentru rețetă!!

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine):

    f rapide si f bune

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 martie 2013

    Ia uite ce bucatar am descoperit eu! Bravo Nicusor! Mai incearca! Pupici!

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

    Reteta super si usor de facut !!!

  • danutza

    danutza (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2011

    La aceste sărăţele minunate aşteptăm şi o reţetă proprie de bere. Felicitări!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Aratã super!!! am sã încerc si eu, m-ai convins:) merge si cu susan, brânzã...astept si reteta cu ardei picanti...

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

      Trebue sa fie foarte bune.....Mai ales ca familia le-a ''devorat''......felicitari....*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • # 1 pachet de 400 g aluat de foietaj congelat
  • # 1 galbenus
  • # 2-3 lingurite de mac
  • # 1 lingurita de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Nicusor
Whisky de apartament

Whisky de apartament

Whisky este un pic cam pretentios spus, de fapt este o bautura spirtoasa preparata in casa, dar care

110 voturi    20 comentarii
10h
Cocktailuri si lichioruri
Coniac (brandy) de casa

Coniac (brandy) de casa

Nu i-am spus “cognac” pentru a nu intra in conflict cu cei de la Bureau National Interprofessionel

114 voturi    15 comentarii
10h
Cocktailuri si lichioruri
Saratele picante

Saratele picante

Am facut si saratelele picante. O minunatie. Am schimbat aluatul, este mult mai bun decat celalalt.

14 voturi    4 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

mariana scarlat (Chef de cuisine)

Ia uite ce bucatar am descoperit eu! Bravo Nicusor! Mai incearca! Pupici!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Tarta sarata cu foietaj