autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele super delicioase

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
350 grame faina, 250 grame de margarina foarte moale, 1/2 cub de drojdie proaspata, 1 lingurita sare fina, lapte cat cuprinde, sare grunjoasa,chimen, branza sau cascaval ras

Dificultate: Redusa Timp: 1h

27 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat din faina,margarina ,lapte caldut cat cuprinde,pentru o coca potrivita si 1 lingurita de sare.

Dupa ce s-au omogenizat ingredientele,coca se da la rece intr-un recipient de plastic, se acopera cu o folie de plastic si se de la frigider peste noapte.

A doua zi, se scoate coca, se lasa 10 minute dupa care se intinde o foaie si se taie betisoare potrivite ca marime.

Dupa ce a-ti taiat foaia,se unge cu putin galbenus,dupa care se presara cu ce doriti: sare grunjoasa, chimen,branzica sau cascaval ras.

Cuptorul bine incins, iar saratelele se aseaza pe o tava uscata,adica nu ungeti cu nimic.Se lasa la copt cam 20-25 de minute, dar cu atentie,tava din urma se poate coace mai repede,deoarece cuptorul este incins la maxim. Cand cresc si capata o culoare aurie se pot scoate. Se scot din tava cat sunt inca fierbinti, pentru a nu se rupe.

Prepararea aluatului nu dureaza mai mult de 1/2 de ora. Dar daca vreti sa aveti niste saratele de calitate, atunci lasati aluatul pana pentru a doua zi.Atunci mai aveti nevoie de 1-2 ore,in functie de cantitatea preparata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele super delicioase" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Sant super saratelele tale

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Arata f. bine, am salvat reteta.

  • Dana Saila( Salwa Nabhani)

    Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

    Multumesc pentru apreciere stimata doamna Ionita

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Foarte gustoase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

27 voturi

Ingrediente

  • 350 grame faina
  • 250 grame de margarina foarte moale
  • 1/2 cub de drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare fina
  • lapte cat cuprinde
  • sare grunjoasa,chimen
  • branza sau cascaval ras

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

22 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Adina (Chef de cuisine)

Sant super saratelele tale

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine deosebita in 10 minute