autor:

vandas3

» » Borsuri si Ciorbe

Sarbusca

Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vandas3 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 31 ianuarie 2016

Ingrediente
Ingrediente :, – 1 kg cartofi noi (pot fi si vechi), – 2 morcovi mari, – 2 cepe potrivite, – 1 ardei gras rosu, – 3 linguri de ulei, – 2 oua, – 500 g smantana, – 100 g fidea (optional), – sare, dupa gust, – 2 l zer de oaie, – 1 legatura loboda rosie, – 1 legatura leustean, – 1 legatura patrunjel, – 1 legatura marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii daca sunt noi se curata prin razuire sub jet de apa. Se taie in bucati nu foarte mici, iar cei de marime mica nici nu se mai taie, se lasa intregi. Daca cartofii sunt vechi, se curata si se taie in cuburi. Morcovii se curata si se taie marunt. La fel si ardeiul gras se spala si se taie cubulete. Intr-o oala de 6 l se caleste ceapa taiata marunt impreuna cu morcovul in 3 linguri cu ulei. Cand aceasta s-a inmuiat se adauga ardeiul gras. Se lasa 2-3 minute apoi se adauga apa fierbinte cat sa-i cuprinda cu 3 degete mai sus. Eu am adaugat si 3 linguri de zarzavat pus la sare (este optional). Intre timp cei 2 l de zer de oaie se pun intr-o oala la fiert. In acelasi timp se spala verdeata si se taie marunt. Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care au inceput sa fiarba legumele se adauga cartofii. Daca vrem ca sarbusca sa iasa mai subtire se mai adauga apa fierbinte cat doriti. Cand cartofii sunt fierti se adauga fideaua. Dupa 8-10 minute se adauga tot zerul de oaie si zarzavatul taiat marunt. Se da gust de sare si piper. Galbenusurile de ou se amesteca cu smantana si putina sarbusca fierbinte si se toarna in oala. Se mai lasa sa clocoteasca 2-3 minute. Se ia oala de pe foc si se presara deasupra putin leustean taiat marunt (leusteanul este ingredientul secret). Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete. Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem

1 vot    3 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Sarbusca bucovineana

Sarbusca bucovineana

Morcovii si patrunjelul se taie in bucati iar ceapa se toaca marunt folosind tocatorul Heinner. Se

4 voturi    6 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • – 1 kg cartofi noi (pot fi si vechi)
  • – 2 morcovi mari
  • – 2 cepe potrivite
  • – 1 ardei gras rosu
  • – 3 linguri de ulei
  • – 2 oua
  • – 500 g smantana
  • – 100 g fidea (optional)
  • sare, dupa gust
  • – 2 l zer de oaie
  • – 1 legatura loboda rosie
  • – 1 legatura leustean
  • – 1 legatura patrunjel
  • – 1 legatura marar

Raporteaza reteta

Retete
de vandas3
Pulpe umplute

Pulpe umplute

Se trage pielea de pe pulpe,taindu-se osul dar lasand o bucata mica de os(pentru a se putea apuca,se

12 voturi    1 comentariu
2h
Aperitive cu carne
Rosii umplute cu salata de vinete

Rosii umplute cu salata de vinete

Se aleg rosii mici,se spala,li se taie cate un capacel in partea coditei,li se scoate miezul cu ajutorul

3 voturi    4 comentarii
1h
Aperitive
Traistute cu ciuperci

Traistute cu ciuperci

Galbenusurile,romul uleiul si 50 ml lapte se amesteca bine intr-o oala,apoi se adauga faina si se

6 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba din carne de porc