Sardina la grill (gratar) in saramura

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Sardina la grill (gratar) in saramura

Ingrediente

  • 1 kg de sardina proaspata
  • Pentru marinata:
  • 2 catei de usturoi
  • un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru
  • sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie
  • 2- 3 linguri ulei de măsline
  • sare ,piper dupa gust
  • Pentru saramura:
  • o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde)
  • 5-6 rosii proaspete sau congelate
  • 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat
  • ardei iute dupa gust
  • sare,piper,cimbru dupa gust
  • patrunjel verde dupa gust
  • o lingura ulei de masline

Mod de preparare

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta...

Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.

Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise