autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu peste

Sardina la grill (gratar) in saramura

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 30 aprilie 2010

Ingrediente
1 kg de sardina proaspata, , Pentru marinata:, , 2 catei de usturoi, un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru, sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie, 2- 3 linguri ulei de măsline, sare ,piper dupa gust, , Pentru saramura:, , o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde), 5-6 rosii proaspete sau congelate, 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat, ardei iute dupa gust, sare,piper,cimbru dupa gust, patrunjel verde dupa gust, o lingura ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

12 voturi

Mod de preparare

Se curata pestele de mate,intestine,se taie capetele,se spala si se zvanta...

Se amesteca condimentele cu zeama de lamaie, uleiul de masline,usturoiul si se introduc sardinele la marinat cca 20 de minute la temperatura camerei,dupa care se pun la fript la grill sau pe gratar pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Pentru saramura se adauga rosiile taiate felii, ardeiul gras tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, condimente,sare dupa gust si se pun la fiert in cca 2-3 cani cu apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,se mai potriveste de sare,condimente ,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Pestele cand este gata se introduce imediat in saramura fierbinte. Se poate servi si cu mamaliguta...
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardina la grill (gratar) in saramura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Hering marinat(reteta rapida)

Hering marinat(reteta rapida)

Nimic mai simplu! Un pic mai dificil am putea spune ca e cu pestele. Adica il eviscerati, il "descapatanati",

7 voturi    3 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor

Peste la cuptor

Pestii intregi, curatati si spalati se pun intr-o tava al carei fund se acopera cu apa. Se presara

4 voturi    11 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Multumesc...Intr-adevar pestele este gustos si sanatos...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Tot ce e peste,pentru mine e foarte gustos!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

    Va multumesc mult...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 mai 2010

      Imi place tare mult, e foarte gustos.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Multumesc mult pentru aprecieri...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Cred ca au fost un deliciu,o desfatare gastronomica a papilelor gustative.Felicitari draga Valentina,ca de obicei ne desfeti cu mancaruri fine.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Va multumesc mult...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Arata tare bine!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      O bunatate, foarte gustoasa mancarea!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Tare bine mai arata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de sardina proaspata
  • Pentru marinata:
  • 2 catei de usturoi
  • un varf de lingurita oregano,un varf de lingurita cimbru
  • sucul de la o jumatate de lamaie sau o lamaie
  • 2- 3 linguri ulei de măsline
  • sare ,piper dupa gust
  • Pentru saramura:
  • o capatana de usturoi (eu am folosit o capatana mai mica deoarece am folosit si cateva fire de usturoi verde)
  • 5-6 rosii proaspete sau congelate
  • 1-2 buc ardei gras,capia sau gogosar proaspat sau congelat
  • ardei iute dupa gust
  • sare,piper,cimbru dupa gust
  • patrunjel verde dupa gust
  • o lingura ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc...Intr-adevar pestele este gustos si sanatos...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
SOMON LA CUPTOR CU SOS