autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 14 aprilie 2009

Ingrediente
6 portii, 1 kg sardine mari, 2 cesti ulei de masline, 1 ceasca faina, 1 ceasca pesmet, 1 ou, Sare, Piper, , 6 masline negre tocate marunt sau, o lingura pasta de masline, 1 lingura busuioc proaspat tocat, marunt, 1 lingurita ardei rosu dulce tocat, marunt

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

0 voturi

Mod de preparare

1. Se aleg sardine mari si se îndeparteaza capetele. Se spala bine, se sareaza si se Iasa sa se usuce complet.
2. Se despica sardinele pentru a li se scoate oasele.
3. Se amesteca pasta de masline (sau maslinele tocate) cu ardeiul tocat fin si busuiocul si, cu acest
amestec, se umplu sardinele. Se dau pe rând prin faina,apoi prin ou si la urma prin pesmet.
4. Se încinge bine uleiul si se rumenesc sardinele pe ambele parti. Se seNesc cu multa zeama de lamâie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine cu busuioc si pasta de masline cu ou si faina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Sardine in stil marocan

Sardine in stil marocan

Curatam sardinele de solzi, cap, aripioare, precum si interiorul. Le deschidem (fara sa le taiem

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Ton cu portocale

Ton cu portocale

Portocala poate fi înlocuită cu lămâie sau cu orice alte citrice. Curățați peștele și nu

20 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg sardine mari
  • 2 cesti ulei de masline
  • 1 ceasca faina
  • 1 ceasca pesmet
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 6 masline negre tocate marunt sau
  • o lingura pasta de masline
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • marunt
  • 1 lingurita ardei rosu dulce tocat
  • marunt

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Crema de somon Crema de somon

Somonul il blendezi bine pana cand se marunteste bine, dupa care adaugi crema de branza si omogenizezi. Ceapa verde o toci marunt si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez Peste umplut cu legume la cuptor, in sos de rosii cu garnitura de orez

Pestele, dupa ce a fost curatat de solzi si spalat bine, se va deschide si se va cresta pe latime si se va condimenta si stropi cu suc

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Crap proaspat, cu mamaliguta si mujdei aromat