autor:

carmenela

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Sardine in saor - mancare venetiana

Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 24 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: carmenela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 24 august 2009

Ingrediente
pentru 2 persoane:, , * 400 gr de sardine proaspete, * 50 gr de stafide, * 50 gr de simburi de pin, * 300 gr di ceapa alba, * 2 linguri de ulei masline, * ulei de prajit, * 300 ml otet de vin, * faina, * citeva boabe de piper negru, * 1/2 pahar vin alb, * 3 cuisoare, * sare

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Sardinele curatate de solzi si de interioare, se spala si usuca cu hartie absorbanta.
Intr-o cescuta puneti la inmuiat stafidele, spalate cu apa calda, cu vinul alb.
Intr-o tigaie puneti uleiul de masline si frigeti ceapa taiata solzisori pina cind devine transparenta. Adaugati otetul, boabele de piper si cuisoarele si lasati citeva minute sa fiarba.
Dati pestele prin faina si in alta tigaie puneti uleiul de prajit si frigeti sardinele pe ambele parti.
Puneti-le pe o hartie absorbanta si sarati-le.
Intr-un vas destul de inalt incepeti sa creati straturi de sardine si ceapa in acest mod: primul strat este de sardine, apoi presarati semintele de pin si stafidele dupa care adaugati ceapa fara zeama. Faceti un alt strat de sardine, seminte de pin si stafide si iar ceapa. Continuati in acest mod pina terminati sardinele. Ultimul strat trebuie sa fie de ceapa. La sfarsit adaugati zeama ramasa de la sosul de ceapa.
Lasati sa se raceasca bine apoi acoperiti cu o folie de aluminiu si bagati la frigider pina a doua zi.
Sardinele sunt foarte bune dupa doua zile dar pot fi consumate si dupa 24 ore. Se consuma reci.
Se serveste cu vin alb sec foarte rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sardine in saor - mancare venetiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Cod Alaska cu rosii si fasole galbena

Cod Alaska cu rosii si fasole galbena

Spalam fileurile si le punem intr-o tava de jena. Curatam cepele de arpagic si usturoiul si le punem

10 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav umplut cu somon

Pastrav umplut cu somon

Curat pastravul, il spal, il usuc in servet de hartie. Pregatesc umplutura: fierb truffele in coniac,

49 voturi    24 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2010

    Bun!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Bun,super bun...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

    Interesanta reteta si sigur e pe gustul meu. Am sa fac numaidecat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pentru 2 persoane:
  • * 400 gr de sardine proaspete
  • * 50 gr de stafide
  • * 50 gr de simburi de pin
  • * 300 gr di ceapa alba
  • * 2 linguri de ulei masline
  • * ulei de prajit
  • * 300 ml otet de vin
  • * faina
  • * citeva boabe de piper negru
  • * 1/2 pahar vin alb
  • * 3 cuisoare
  • * sare

Raporteaza reteta

Retete
de carmenela
Supa crema de dovlecei cu creveti

Supa crema de dovlecei cu creveti

Curatati dovleceii si ceapa si taiati in cubulete, apoi le frigeti in ulei circa 10 minute. Adaugati

5 voturi    6 comentarii
30 min
Supe de legume
Ficat in stil Venetian

Ficat in stil Venetian

Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pina cind

10 voturi    13 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Osso Buco - carne cu legume

Osso Buco - carne cu legume

Bucatile de osso buco trebuiesc taiate de jur imprejur cu o foarfeca de bucatarie sau un cutit bine

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

mihaela cecilia (Chef de cuisine)

Bun!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Novac la cuptor