Se curata sardinele de cap si intestine si se deschid ,ca o\"carte\",fara a se scoata sira spinarii.Se dau prin faina si se pun in ulei bine incins ,pt a fi prajite.Se scot si se pun la scurs pe un servetel absorbant de bucatarie.Se taie ceapa in fasii,nu in cercuri,si se pune la calit in putin ulei.Se adauga sare ca sa elimine mai repede apa si cand devin transparente,se adauga paharul de otet.Se adauga foile de dafin si se mai lasa 5 minute pe foc.Intr-un recipient adanc,se aseaza un strat de sardine ,apoi se sareaza si se continua cu un strat de ceapa scursa.Urmeaza stafidele inmuiate si stoarse ,apoi un alt start de sardine si ultimul de ceapa.Se presara boabele de piper deasupra si zeama ramasa de la ceapa.Se acopera cu folie de aluminiu sau transparenta si se baga la frigider aproape 2 zile.Se servesc ca aperitiv rece! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii