Sarlota de capsuni

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 3 oua, 3 galbenusuri, 175 g zahar, 90 g faina, 250 g dulceata de capusni.
  • Crema: 7 foi gelatina, 150 g glazura alba, 300 ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 500 g capsuni, sucul unei portocale, 50 g zahar, 1/2 plic budinca de vanilie.

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusele, ouale intregi, zaharul si putina sare. Se adauga faina si praful de copt. Se unge o tava patrata cu ulei, se pune compozitia si se coace 20 min. Se scoate apoi pe un prosop, presarat cu zahar si se unge cu gem. Se ruleaza blatul si se tine la rece. Se inmoaie 4 foi de gelatina iar glazura se pune la topit. Frisca se bate spuma cu zaharul vanilat si se dizolva inauntru gelatina. Se amesteca si glazura topita cu aceasta compozitie. Intr-un castron cu diamentrul de 20 cm se pune folie de aluminiu. Se taie rulada felii si se aseaza pe peretii castronului. Se adauga crema si se pune la rece 3 ore. Se moaie gelatina ramasa. Se pun capsunile taiate la fiert impreuna cu sucul de portocale si zaharul. Se adauga praful de budinca si gelatina muiata si zrobita. Se toarna acest amestec peste crema din castron si se acopera totul cu blatul rotund. Se pune sarlota la frigider pentru 3 ore.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise