autor:

autor

» » Torturi

Sarlota de capsuni

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
Blat: 3 oua, 3 galbenusuri, 175 g zahar, 90 g faina, 250 g dulceata de capusni., Crema: 7 foi gelatina, 150 g glazura alba, 300 ml frisca, 2 plicuri zahar vanilat, 500 g capsuni, sucul unei portocale, 50 g zahar, 1/2 plic budinca de vanilie.

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusele, ouale intregi, zaharul si putina sare. Se adauga faina si praful de copt. Se unge o tava patrata cu ulei, se pune compozitia si se coace 20 min. Se scoate apoi pe un prosop, presarat cu zahar si se unge cu gem. Se ruleaza blatul si se tine la rece. Se inmoaie 4 foi de gelatina iar glazura se pune la topit. Frisca se bate spuma cu zaharul vanilat si se dizolva inauntru gelatina. Se amesteca si glazura topita cu aceasta compozitie. Intr-un castron cu diamentrul de 20 cm se pune folie de aluminiu. Se taie rulada felii si se aseaza pe peretii castronului. Se adauga crema si se pune la rece 3 ore. Se moaie gelatina ramasa. Se pun capsunile taiate la fiert impreuna cu sucul de portocale si zaharul. Se adauga praful de budinca si gelatina muiata si zrobita. Se toarna acest amestec peste crema din castron si se acopera totul cu blatul rotund. Se pune sarlota la frigider pentru 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
sarlota de iaurt cu capsuni

sarlota de iaurt cu capsuni

Se pune gelatina in putina apa la dizolvat . Iaurtul + zaharul + gemul se bat cu telul, se adauga

1 vot    3 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu kiwi

Cheesecake cu kiwi

Pregătiţi ingredientele. Fărâmiţaţi biscuitii cu mâna sau cu un blender/robot de bucătărie.Pune-ţi

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 3 galbenusuri
  • 175 g zahar
  • 90 g faina
  • 250 g dulceata de capusni.
  • Crema: 7 foi gelatina
  • 150 g glazura alba
  • 300 ml frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 g capsuni
  • sucul unei portocale
  • 50 g zahar
  • 1/2 plic budinca de vanilie.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuca "Inimioara"